Yandex Metrica

Yerli makineli tüfek seri üretime çıkıyor

Yerli imkanlarla üretilen 5,56 milimetre mühimmatla dakikada 750-950 atış yapma yeteneğine sahip makineli tüfek 'KMG556' kalifikasyon testlerini geçerek seri üretime hazır hale geldi.

Savunma

23.01.2024, 18:27

Kalekalıp Stratejik İlişkiler Müdürü Hakan Akkoç, makineli tüfeğin tasarımı ve kalifiye edilmesi için 2 yıldır çalıştıklarını bildirdi. 

3 yılda 55 adet HÜRKUŞ geliyor! Haluk Görgün HÜRJET ve GÖKBEY için tarih verdi 3 yılda 55 adet HÜRKUŞ geliyor! Haluk Görgün HÜRJET ve... Haberi Görüntüle

TSK'DAN HABER BEKLENİYOR 

Tüfeklerin seri üretime geçebilmesi için 34 ayrı testten geçtiğine değinen Akkoç, "KMG556'nın kalifikasyon testlerini bir ay süren zorlu sürecin sonunda tamamladık. Makineli tüfeğimiz için şu an seri üretime hazırız. Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet teşkilatı ve jandarmaya vermek için haber bekliyoruz." dedi.

İstanbul'a döner getiren Almanlar, Atina'ya Leopard teklifiyle gitti İstanbul'a döner getiren Almanlar, Atina'ya Leopard teklifiyle gitti Haberi Görüntüle

SADECE 7 KİLO 

Makineli tüfeğin 7,8 kilogram ağırlığında olduğunu bildiren Akkoç, tüfeği daha da geliştirmek için çalışma yaptıklarını söyledi. 

Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a yeni görev Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a... Haberi Görüntüle

70 ÜLKEYLE İHRACAT GÖRÜŞMESİ YAPILDI 

Akkoç, makineli tüfeğin dünya piyasasına da çıkarmayı hedeflediklerini ifade ederek, 3.5 yılda 12 farklı ürün ürettiklerini ve ağustos ayından sonra 20'den fazla ülke ile görüştüklerini belirtti. 

Silahların bütün parçalarının Türkiye'de üretildiğini, yerlilik oranının yüzde 100 olduğunu söyleyen Akkoç, kritik parçaları kendilerinin ürettiğini, diğer parçaları alt yüklenicilerin yaptığını ifade etti. 

Bütün silahların 2 yıl garantili olduğunu söyleyen Akkoç, garanti süresi içinde ve sonrasında entegre lojistik desteği vermeye devam ettiklerini bildirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading