Yandex Metrica

Ukraynalı spikerin Bayraktar parasıyla ne satın aldığı ortaya çıktı: 20 milyon dolarlık kritik istihbarat!

Ukraynalı spikerin Bayraktar parasıyla ne satın aldığı ortaya çıktı: 20 milyon dolarlık kritik istihbarat!

Bayraktar TB2 satın almak için haziran ayında kampanya düzenleyen ünlü TV sunucusu Serhiy Prytula, kısa zamanda 20 milyon dolar para toplamıştı. Baykar'ın kabul etmediği bu bağışların nereye harcandığı belli oldu.

Savunma

30.01.2024, 22:02

Kiev'e 3 adet Bayraktar TB2'yi bedelsiz vererek bağış kampanyasında toplanan paranın Ukrayna halkı için kullanılmasını isteyen Baykar'ın istediği karşılandı.

Ukraynalı ünlü televizyon sunucusu Serhiy Prytula'nın haziran ayında "Halkın Bayraktar'ı" adıyla düzenlediği kampanyada elde edilen 20 milyon dolar çok kritik bir konuya harcandı. Kiev yönetimi bu parayla cephe hattını ve Rus askerlerinin konumlarını anlık izleyecek bir uydu hizmeti satın aldı. 

Serhiy Prytula haziran ayındaki kampanyada birkaç gün içerisinde 20 milyon dolar toplamıştı. 

Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto etti Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto... Haberi Görüntüle

FİNLANDİYALI ŞİRKETİN UYDU HİZMETİ

ICEYE adlı Finlandiya merkezli şirketin uzayda askeri gözlem, doğal afet izleme ve SAR tabanlı haritalandırma hizmeti veren 21 adet istihbarat uydusu bulunuyor. Kira bedeli karşılığında müşterilerine dünyanın herhangi bir bölgesinden görüntü sağlayan sunan ICEYE şirketi, önümüzdeki bir yıl süresince Ukrayna ordusuna hizmet verecek. 

Yeryüzündeki küçük değişimleri bile hızlı bir şekilde algılayabilen algoritmalar sayesinde bu uydular, Rus askerlerinin pozisyonları konusunda Ukrayna askerlerine önemli bilgiler sağlayacak.

Sentetik Açıklıklı Radar (SAR) görüntüleme kabiliyetine de sahip olan bu uydular, radar sinyalleriyle detaylı haritalandırma hizmetini Ukrayna ordusuna sunacak.

SAR radarları yeryüzünde incelenen bir koordinattaki yarım metrelik metal parçasını bile tespit edebiliyor. Bu özellik, Rus ordu birliklerinin nerede bulundukları konusunda Kiev'e anlık bilgi sağlanacağı anlamına geliyor. 

Platformların nerede bulunduğuna dair hassas koordinat istihbaratını şimdiye dek ABD ve İngiltere'den alan Ukrayna ordusu, özellikle Karadeniz'deki Rus savaş gemilerini bu şekilde vurmuştu. Bu durum, Moskova-Londra-Washington hattında iplerin hayli gerilmesine neden olmuştu. Kiev'e koordinat hizmetinin bundan böyle Finlandiyalı şirket tarafından verilecek olması, ABD ve İngiltere'ye yönelik baskıyı da hafifletecek. 

İsrail Pakistan'ı vurması için Hindistan'a füze yolladı, İngilizler heyecanlandı İsrail Pakistan'ı vurması için Hindistan'a füze yolladı, İngilizler heyecanlandı Haberi Görüntüle

ICEYE UYDUSUNDAN KIRIM KÖPRÜSÜ

Ukrayna ordusuna yakın sosyal medya hesapları, uydu hizmeti anlaşmasını duyururken ICEYE uydularınca çekilen Kırım Köprüsü fotoğrafını paylaştı. Ukrayna ordusunun "Havaya uçuracağız" dediği 19 kilometre uzunluğundaki dev köprü, işgal altındaki Kırım ile Rus topraklarını birbirine bağlıyor. Kremlin, Azak Denizi ile Karadeniz arasındaki Kerç Boğazı'nda bulunan köprünün vurulması halinde Ukrayna'nın büyük bir yıkımla karşılacağı tehdidi savurmuştu.    

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading