Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye Güney Afrika'daki savunma fuarını salladı: En geniş yeri ayırdılar

Türkiye Güney Afrika'daki savunma fuarını salladı: En geniş yeri ayırdılar

Dünyanın önde gelen savunma sanayii fuarlarından AAD 2022'de Türkiye rüzgarı esiyor. Türk silahları, Güney Afrika'nın başkentindeki fuarın gözdesi oldu.

Savunma

07.03.2024, 21:57

Dünyanın en prestijli savunma sanayi fuarlarından 'Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı AAD 2022', Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Pretorya'da kapılarını açtı. Fuara, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile Türk savunma sanayi firmalarının üst düzey yöneticileri de katılıyor. 

30 ülkeden yaklaşık 450 firmanın yer aldığı fuara Türk ürünleri damga vurdu. 21-25 Eylül tarihleri arasında Pretorya'daki Waterkloof Hava Üssü'nde düzenlenen fuara Türkiye tam 25 firmayla adeta çıkarma yaptı.

ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, Güney Afrikalı yetkililere Türk ürünleri hakkında bilgi verdi. 

Fuardaki Türk firmaları arasında Aksa Motorlu Araçlar, ASELSAN, Ayesaş, BMC, Derya Arms, Elektroland Savunma, Garanti, GM Savunma, HAVELSAN, Kale Kalıp, Katmerciler, Lentatek, MKE, Nero Endüstri, Otokar, Öztek Tekstil, SAHA İstanbul, Samsun Yurt Savunma, Sarsılmaz, Sasa, STM, TİSAŞ, Transvaro, Turmaks ve TUSAŞ yer alıyor.

Fuara ilk gününde iştirak eden Güney Afrika Milli Savunma Bakanı Thandi Modise ile Güney Afrika Genelkurmay Başkanı Solly Shoke, Türk ürünlerine yakın ilgi gösterdi. Etkinliğin ilk gününün ardından Türkiye'nin Pretorya Büyükelçiliği konutunda, Genelkurmay Başkanı Solly Shoke'nin de katılımıyla resepsiyon verildi.

Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE BAŞKA BİR NOKTADA' DİYORLAR

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir fuardaki firmaları tek tek ziyaret etti. 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Afrika ülkelerinin baktığı noktadan Türkiye, başka bir konuma erişmiş durumda kendi algıları açısından. Tabii bu özellikle savunma sanayi ürünlerimizin geldiği nokta bakımından performansların duyulmasıyla daha da arttı" diyor. 

Özellikle Afrika ülkelerinde başka bir konuma yükselmiş Türkiye algısının, Türk savunma sanayi ürünlerinin geldiği nokta bakımından performansların duyulmasıyla daha da arttığını vurgulayan Demir, bu sayede heyet başkanı seviyesinde gidiş gelişlerin arttığını dile getirdi.

Demir, Türkiye'nin bu tür fuarlara katılarak kendisini unutturmamasının ve her faaliyette somut adımlar atılmasının önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu ziyaretler oldukça da bunun bir öte aşaması da kabiliyetlerimizin yerinde görülmesi. Ürünlerin fuarlarda görülmesi bir kabiliyet göstergesi ama onların yapıldığı yerlerin, tesislerimizin de ziyaret edilmesini özellikle tavsiye ediyoruz ve bunun çok büyük etki yaptığını görüyoruz."

13 milyarlık Kıyamet Uçağı anlaşması: Nükleer saldırıda kullanılacak uçağın maliyeti saatte 200 bin dolar 13 milyarlık Kıyamet Uçağı anlaşması: Nükleer saldırıda kullanılacak uçağın maliyeti... Haberi Görüntüle

BURADA EN GENİŞ YER TUTAN ÜLKESİNİZ

Güney Afrika Savunma Bakanı Thandi Modise (sağda), Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş (solda) ve Savuma Sanayii Başkanı İsmail Demir

Güney Afrika Milli Savunma Bakanı Thandi Modise de Türkiye'nin fuara 25 firmayla katılım göstermesinin kendileri için şahane bir durum olduğunu belirterek, "Türkiye'yi kazanmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Türkiye, burada en geniş yer tutan ülke ve bunun için müteşekkiriz" dedi.

Modise, Türk firmalarının fuarda şimdiden ülkenin çeşitli ihtiyaçlarına çözümler sunuyor oluşunun, kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading