Yandex Metrica

Türkiye'de yerli fişek fabrikası! Ülkeler almak için sıraya girdi

Türkiye'de yerli fişek fabrikası! Ülkeler almak için sıraya girdi

Türk savunma sanayisi bünyesinde yerli imkanlarla geliştirilen fişek üretim hattı, yurt dışında da büyük ilgi görüyor. 6 ülke yerli fişek üretim hattına sahip olmak için sıra bekliyor.

Savunma

06.04.2024, 14:52

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ, güvenlik güçlerinin ihtiyacını karşılamak için 2020 yılında Gazi Fişek Fabrikası'nda önemli bir modernizasyon çalışması yapmıştı. 

MKE üretimi 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG AKHİSAR'a monte edildi: Artık deniz testlerine hazır! MKE üretimi 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG... Haberi Görüntüle

13 KALİBRE 43 FARKLI TİPTE FİŞEK ÜRETİMİ YAPILIYOR 

Bu kapsamda, yerli ve milli fişek hattını devreye alan MKE, fabrikada 13 farklı kalibrede 43 farklı tipte fişek üretmeye başladı. 

Rus ve NATO mühimmatlarının imalatına olank sağlayan üretim hattı, yurt dışında da büyük ilgi görüyor. Birçok yabancı şirket MKE'nin Gazi Fişek Fabrikası'nda çalışan üretim hattını inceledi. 

Gökyüzünü boyuyoruz! HÜRKUŞ çocuklar ile buluştu ortaya harika görüntüler çıktı Gökyüzünü boyuyoruz! HÜRKUŞ çocuklar ile buluştu ortaya harika görüntüler çıktı Haberi Görüntüle

6 ŞİRKET KAPIDA BEKLİYOR 

Diğer yandan MKE, dost ve müttefik ülkelere fişek üretim hattı kurulumu önerdi. Kısa süre içine 3 ülke ile sözleşme imzalayan şirket, 6 ülke ile de imza aşamasına geldi. 

Tasarımı kuruma ait üretim hattındaki tezgahların imalat, montaj ve seri üretimine geçilmesi 1,5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı. 

Üretim hattında başta Rus mühimmatları 7,62x54 (Bixi) ve 7,62x39 (Kalaşnikof) olmak üzere diğer NATO mühimmatları üretilebiliyor.

Hiçbir destek almamışlar: BAYKAR bugüne kadar kendi imkanlarıyla geldi Hiçbir destek almamışlar: BAYKAR bugüne kadar kendi imkanlarıyla geldi Haberi Görüntüle

MALİYET YARI YARIYA AZALDI KAPASİTE 3 KAT ARTTI

Yerli imkanlarla kurulum maliyeti yarı yarıya azaltılırken fişek üretim kapasitesi de 3 katına çıktı. 

Yerli sanayi tercihi, tesisinin çalışmalarının güvenli şekilde sürdürülmesi açısından da kritik bir öneme sahip. Yurt dışa bağımlılığının ortadan kalkması ile tesiste gelecek dönemde ortaya çıkacak ihtiyaçlar en kısa sürede ve etkin şekilde karşılanabilecek. 

Ayrıca, üretim hattının kurulmasında Yılmaz Makina, Yeter Makina, HİDROTİM, Vibromak, AAES, MCM Savunma, TMMPRESS Pres Bakım Onarım, SEHALSAN Makine ve Sanayi, BAF Machine gibi sanayi firmaları görev aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading