Yandex Metrica

MKE üretimi 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG AKHİSAR'a monte edildi: Artık deniz testlerine hazır!

MKE üretimi 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG AKHİSAR'a monte edildi: Artık deniz testlerine hazır!

İstanbul Tersanesi Komutanlığı ve MKE ile ortak geliştirilen 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG Akhisar P-1220 gemisine monte edildi. TCG Akhisar ile birlikte MKE Milli Deniz Topu hem liman, hem de deniz testlerine hazır.

Gündem

18.05.2024, 08:12

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan haftalık basın bilgilendirme toplantısında İstanbul Tersanesi Komutanlığı ve MKE ile geliştirilen 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun TCG Akhisar P-1220'ye monte edildiği açıklandı.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesinin TCG Akhisar gemisine monte edildiğini, hem liman hem de deniz testlerine uygun hale getirildiğini vurguladı.

Üzerine MKE 76/62 Milli Deniz Topu monte edilen TCG Akhisar P-1220

Genelkurmay çatı davasında cezalar onandı! FETÖ'cülere 138'er kez müebbet hapis cezası Genelkurmay çatı davasında cezalar onandı! FETÖ'cülere 138'er kez müebbet hapis... Haberi Görüntüle

MİLLİ DENİZ TOPU GÖREVE HAZIR

MKE, 76/62 mm Milli Deniz Topu sistemini 12 aylık bir süre içerisinde Ar-Ge çalışmalarını tamamlayarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine kazandırdı. Prototip üretimine geçilerek 17 bin parçadan oluşan kompleks bir yapıya sahip olan ve ilk entegrasyon denemesi ise Burak sınıfı korvetlerden olan TCG Beykoz F-503 üzerinde gerçekleşti. Milli Deniz Topu gerçekleştirilen testlerden başarıyla geçti.

MKE üretimi 76/62 Milli Deniz Topu

Anant Ambani kimdir? Anant Ambani serveti ne kadar? Anant Ambani kimdir? Anant Ambani serveti ne kadar? Haberi Görüntüle

MKE ÜRETİMİ 76/62 MM MİLLİ DENİZ TOPU ÖZELLİKLERİ

Milli Deniz Topu, Türk Savunma Sanyii tarafından geliştirilen, oldukça etkileyici özelliklere sahiptir. Namlu çapı 76 mm olup, 62 kalibrelik bir namlu boyuna ek olarak 4700 mm uzunluğ sahiptir.

Dakikada 80 ateşleme yapma kapasitesine sahip olan topun ağırlığı, mühimmat dahil 8 bin 500 kilogram, mühimmatsız ise 7 bin 500 kilogramdır. Hava savunma harbi, su üstü harbi ve kara bombardımanı gibi çok yönlü operasyonel eylemlerde kullanılacak şekilde tasarlanmıştır.

Türkiye, 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun üretilmesiyle birlikte yerli ve milli deniz topu üretebilen dünydaki sekizinci ülke haline gelmiştir.

Habere Tepki Ver

14

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading