Yandex Metrica

Tanksavarla helikopter vurdu! Ukrayna askerinden Rus Ka-52'ye tam isabet

Tanksavarla helikopter vurdu! Ukrayna askerinden Rus Ka-52'ye tam isabet

Son dakika haberi... Rusya'nın Ukrayna işgalinde kullandığı Ka-52 tipi saldırı helikopterlerinden biri, antitank roketiyle vurularak paramparça edildi.

Savunma

23.01.2024, 19:05

Rus ordusunun işgal girişiminde bulunduğu Ukrayna toprakları, bazı silahların amacı dışında kullanılarak başarılı oluşuyla enteresan olaylara ev sahipliği yapıyor. Bir Ukrayna askerinin tanksavar silahıyla helikopter düşürdüğü olay da sözkonusu tuhaf görüntülerden biri oldu. 

Ukrayna'nın yerli imkanlarla ürettiği Stugna-P adlı güdümlü tanksavar silahından fırlatılan bir mini füze, ormanlık alanda alçak uçuş yapan bir taaruz helikopterini vurmayı başardı. 

Rusya'nın saldırılarda kullandığı Ka-52 tipi taarruz helikopteri, tanksavar roketinin çarpmasıyla alev alarak yere çakıldı. 

Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların öğle yemeği oldu Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların... Haberi Görüntüle

KA-52 BÖYLE VURULDU

Ukrayna askerinin tanksavar silahıyla helikopter düşürdüğünü gösteren görüntüler harp tarihine girecek nitelikte. Karada ilerleyen zırhlı araçları imha etmeye yarayan anti-tank sistemleri, nadir de olsa helikopter vurma amacıyla kullanılıyor ancak şimdiye dek böyle bir operasyonun görüntüsü kaydedilmemişti. 

Rusya'nın ağır sınıf taarruz helikopteri Ka-52

Ukrayna'dan gelen son görüntü, tanksavar silahıyla helikopter düşürülebildiğinin en önemli kanıtı oldu. Bu olayla birlikte Rus ordusu, cephede bir helikopterini daha kaybetti. İşgalin başladığı 24 Şubat'tan beri vurulan Rus helikopteri sayısı 135'i aştı. 

Ukrayna üretimi Stugna-P sistemi, hedefini 5 kilometre mesafeden vurabiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading