Yandex Metrica

Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların öğle yemeği oldu

Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların öğle yemeği oldu

2 yıldır aralıksız bir şekilde devam eden Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı. Ukrayna medyasında yer alan habere göre Rusya casusluk için gönderilen Ukraynalı dalgıçları öldürmek için yunusları kullandığını duyurdu.

Dünya

29.04.2024, 12:57

Tüm dünyanın yakından takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşı 2 yıldır tüm hızıyla devam ederken Ukrayna medyasından dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Kyiv Independent'te yer alan haberde casus Ukrayna dalgıçlarının Rusya tarafından yunuslara yem edildiği bildirildi. 

Anlaştılar mı? İran'ın olası İsrail saldırısına karşı Kızıldeniz'e gönderdiği Behshad gemisi geri dönüyor Anlaştılar mı? İran'ın olası İsrail saldırısına karşı Kızıldeniz'e gönderdiği Behshad... Haberi Görüntüle

BOMBALAR SADECE İNSANLARI ÖLDÜRMEDİ

Savaşın patlak verdiği ilk günden itibaren Karadeniz'de 37.500 ila 48.000 bin yunusun ölü olarak karaya vurduğunu ve yunus popülasyonunun git gide azaldığını belirtilen haberde su ürünleri uzmanının yorumlarına yer verildi.

Esaret altındaki deniz memelileri uzmanı Naomi Rose, "Karadeniz'deki yunus popülasyonu bu tür bir ölüm oranına kesinlikle dayanamaz" ifadelerini kullandı.

Savaşın ekolojik etkisi, suda yaşayan hayvanların Ukrayna'nın kıyı bölgelerinde yaygın hale gelen bombalamalara ve mayınlara karşı savunmasızlığını ortaya koyuyor.

Aliyev Ermenistan'ı silahlandıran 3 ülkeyi işaret etti: 'Oturup bekleyemeyiz, ciddi önlemler almak zorundayız' Aliyev Ermenistan'ı silahlandıran 3 ülkeyi işaret etti: 'Oturup bekleyemeyiz, ciddi... Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN AKIL ALMAZ PLANI

Karadeniz'de patlayan mayınlar, bombalar ekolojik dengeyi yerle bir ederken, Rus kuvvetleri, büyük çaplı savaşın henüz başında eğitimli yunusları işgal altındaki Kırım'daki Sivastopol girişindeki bir limana taşıdı.

Haziran 2023'teki uydu görüntüleri, limandaki yunus sayısının neredeyse iki katına çıktığını gösterdi. İngiltere Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun savunmasına "eğitimli deniz memelilerinin" eklendiğini duyurdu.

Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Haberi Görüntüle

PUTİN'İN YUNUSLARI...

Rusya'nın bu hamlesini analiz eden Ukrayna medyası yunusların casusluk yapması için gönderilen Ukraynalı dalgıçları aramak için bölgede devriye gezmek , gemileri mıknatıslarla tutturulmuş mayın döşeyen Ukraynalı dalgıçlara karşı korumak ve deniz tabanına düşen askeri teçhizatı toplamak için kullandığını duyurdu.

Sevastopol Limanı'nda tutulan yunusların uydu görüntüsü.jpg

Rusya'nın yunusları savaş amacıyla eğittiği tahmin edilirken aslında yunusların askeri amaçlarla eğitilmesinin tarihi onlarca yıl öncesine dayanıyor....

Bilinen ilk program 1950'lerde ABD Donanması tarafından başlatıldı . Yunuslar ve beyaz balinalar esaret altında tutuldu ve hidrodinamiği araştırmanın bir yolu olarak incelendi. ABD Donanması, bu hayvanların nasıl yüzdüğü hakkında daha fazla bilgi edinmek ve potansiyel olarak bu araştırmayı yeni denizaltı teknolojisi geliştirmek için kullanmak istiyordu. Bu başarısız olmasına rağmen başka keşifler yaptılar.

Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini ateşledi Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini... Haberi Görüntüle

TİMUR'UN FİLLERİ AKILLARA GELDİ

Yunusların savaşa olan etkisi hala tartışılırken, akıllara Timur'un filleri geldi. Dünya bir çok savaş gördü ve bu savaşların hemen hemen hepsinde hayvanlar farklı şekillerde kullanıldı. Ancak hiç biri Timur'un filleri kadar dillere destan olamadı.

Timurlular devletinin kurucusu olan Timur, Hindistan’da karşılaştığı filleri ordusuna almış ve onları büyük bir saldırı gücü olarak kullandı.

timur'un filleri.jpg

Habere Tepki Ver

3

1

4

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading