Yandex Metrica

Somali de 'Bayraktar' dedi! TB2 orada göreve başladı

Somali de 'Bayraktar' dedi! TB2 orada göreve başladı

Dünyada ülkelerin en çok tercih ettiği insansız hava aracı olan Bayraktar TB2 şimdi de Somali semalarında boy gösterdi.

Savunma

04.04.2024, 06:53

Dünyada 13 ülkenin aktif olarak kullandığı Bayraktar TB2, bu sayıyı her geçen ay daha da artırıyor. TB2 ile ANKA birlikte düşünüldüğünde Türk SİHA'ları Azerbaycan, Libya, Katar, Türkmenistan, Kırgızistan, Fas, Cezayir, Polonya, Etiyopya, Ukrayna, Letonya, Tunus ve Kazakistan'ın ardından şimdi de Somali semalarında boy gösterdi. 

Son olarak Irak'a 100 milyon dolarlık SİHA satış anlaşmasıyla dikkatleri üzerine çeken Baykar firması, Bayraktar TB2 gönderdiği ülkeler arasına şimdi, Türkiye'nin yurtdışındaki en büyük üssünün bulunduğu Somali'yi de ekledi. 

Yunan medyasında hükümete Türkiye baskısı: AKKA kararı komşunun gözünü korkuttu: Biz de ayrılalım Yunan medyasında hükümete Türkiye baskısı: AKKA kararı komşunun gözünü korkuttu:... Haberi Görüntüle

EŞ ŞEBAP İÇİN KÖTÜ HABER

Somali merkezli The Daily Jubba adlı internet gazetesi, TB2 SİHA'da ilk teslimatın yapıldığına ilişkin bir haber yayınladı. Bayraktar'ların şu an için sadece keşif görevi icra ettiğini bildiren gazete, taarruz operasyonlarında görev alacak personelin eğitimine ise yakında başlanacağını aktardı. 

Bayraktar TB2 SİHA'ların etkin kullanımı amacıyla Türkiye'den bu ülkeye gidecek bir ekip Somali'de bir tabur operatorü eğitimden geçirecek. 

Yıllardır Eş-Şebap terörüyle boğuşan Mogadişu'nun TB2'lerin etkin kullanımıyla birlikte rahat bir nefes alması ve ülkede güvenlik şartlarının iyileşmesiyle istikrarın hızlı bir şekilde sağlanması hedefleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading