Yandex Metrica

Selçuk Bayraktar gururla paylaştı: Çıtayı çok daha yükseklere taşıyacağız

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, İHA-122 Süpersonik Füze Atış ve IHA-122 Supersonic Missile Firing Testleri başarıyla gerçekleşen AKINCI'ya ilişkin paylaşımda bulundu

Savunma

06.04.2024, 22:19

Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Roketsan'ın İHA-122 füzesiyle gerçekleştirdiği süpersonik füze atış testini başarıyla tamamladı.

Baykar'ın konuya ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, atış testine ilişkin görüntülere yer verildi. Roketsan tarafından geliştirilen İHA-122 füzesi, yüksek vuruş hassasiyeti, hızlı ateş gücü desteği, düşük/yüksek irtifa yörünge seçeneği ve yüksek manevra kabiliyetine sahip.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar AKINCI'nın İHA-122 füzesiyle gerçekleştirdiği atış testinin görüntülerini "Türk Havacılığının Altın Çağı" başlığıyla sosyal medya hesabından paylaştı.

Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini ateşledi Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini... Haberi Görüntüle

''ÇITAYI HEP BİRLİKTE YUKARI TAŞIYACAĞIZ''

Yapılan paylaşımda "Bu akıllı mühimmatlar şimdi süpersonik füze aileleri inşallah Türk Havacılığı'nın altın çağını çok daha yukarıya taşıyacak. Sizlerle beraber yol yürüdüğüm için bir mühendis olarak, bu ülkenin mühendis evladı olarak, çok mutlu ve gururlu olduğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah çıtayı çok daha yükseklere hep birlikte taşıyacağız." ifadelerine yer verildi.

ABD Yunan F-16'larını geciktiriyor: 'Nerede bizim 24 Viper' deyip yine Türkiye'yi suçladılar ABD Yunan F-16'larını geciktiriyor: 'Nerede bizim 24 Viper' deyip yine... Haberi Görüntüle

''TEST BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ''

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci de yaptığı paylaşımında, "Milli teknolojimizle çizdiğimiz rotada gururla ilerliyoruz. İHA-122 füzemiz, AKINCI TİHA'dan yapılan atışlı testini başarıyla gerçekleştirdi. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Savunma


Loading