Yandex Metrica

Rus İHA'sından Canon fotoğraf makinesi çıktı! Orlan-10 enkazından çıkanlar şoke etti!

Rus İHA'sından Canon fotoğraf makinesi çıktı! Orlan-10 enkazından çıkanlar şoke etti!

Rusya'nın Ukrayna'da keşif amaçlı kullandığı Orlan-10 tipi bir İHA'nın içinden Canon fotoğraf makinesi çıktı!

Savunma

31.01.2024, 22:28

Rusya-Ukrayna savaşının en ilginç görüntülerinden biri dün yayınlandı. Ukrayna ordusunun servis ettiği görüntüler, insansız hava aracı teknolojisinde Rusya'nın sefil durumunu gözler önüne serdi. 

Rus ordusunca keşif amaçlı kullanılan Orion-10 tipi mini İHA'dan Canon marka fotoğraf makinesi çıktı. Bu durum Rus mühendislerin henüz insansız hava araçları için kendi görüntüleme sistemlerini geliştiremediğini yahut mini İHA'lar için özel kamera imâlinde problem yaşadıklarını açık biçimde gösterdi. 

Peynir ekmek gibi satacak füzeyi Haluk Bayraktar duyurdu: Baykar'ın çok uzakları vurabilen aylak mühimmatı Peynir ekmek gibi satacak füzeyi Haluk Bayraktar duyurdu: Baykar'ın çok... Haberi Görüntüle

İNGİLİZ SİLAHIYLA DÜŞÜRDÜLER 

Skandal görüntüler Rus İHA'sı Orlan-10'un, Ukrayna askerlerince kullanılan omuzdan atılır hava savunma sistemi (MANPADS) Starstreak'le düşürülmesi sonrasında çekildi. Orlan-10'un İngiliz üretimi hava savunma sistemiyle tam olarak hangi bölgede düşürüldüğü bilinmiyor. Ancak Orlan-10 düştükten sonra Ukraynalı bir asker sözkonusu Rus aracını detaylı olarak inceleyip kayıt altına aldı. 

İHA'nın kamera sistemine bir göz atmak isteyen Ukraynalı asker, Rus insansız aracında Canon fotoğraf makinesi kullanıldığını görünce gördüklerine inanamadı. Kiev kaynaklarınca servis edilmesinin ardından bu görüntüler sosyal medyada bir anda gündem oldu. İnsansız hava araçları ve izleme sistemleri konusunda Rus mühendislik kabiliyetinin düzeyi alay konusu haline geldi. Görüntülerde Orlan İHA'nın hobi uçak malzemelerden yapılmış plastik-yoğun bir araç olduğu açıkça görülüyor.  

MKE üretimi 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG AKHİSAR'a monte edildi: Artık deniz testlerine hazır! MKE üretimi 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG... Haberi Görüntüle

ORION SİHA'DA CANON YOKTU 

Orlan serisi mini İHA'lar dışında Rusya, Orion adında yerli SİHA'lar da üretiyor. Ukrayna cephesinde kullanılan Orion SİHA'larından biri önceki gün Ukrayna ordusu tarafından düşürülmüştü. Orion enkazında yapılan incelemeler, keşif gözetleme sisteminin SİHA'ya özel üretildiğini ortaya koymuştu. Ancak son düşürülen Orlan'dan Canon marka fotoğraf makinesinin çıkmış olması Rusların kamera konusunda sıkıntı yaşıyor olabileceğini akıllara getirdi. Orlan ve Orion tipi araçlar dışında Rusya, İsrail lisansıyla ürettiği Forpost adlı SİHA'lardan da faydalanıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading