Yandex Metrica

Kim Amerikalı kim PKK'lı KARGU halledecek: 10 ülkeye satılan kamikaze İHA Suriye için hazır

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Washington'a yaptığı 'üniforma' uyarısının altında KARGU'lu operasyon mesajı gizli. Libya'da kullanılan ve bir anda dünyanın gündemine oturan yapay zeka destekli akıllı bombalar Suriye kuzeyinde Amerikan askerleriyle PKK/YPG'li teröristleri ayırt ederek operasyon yapacak.

Savunma

16.03.2024, 15:35

Savunma Teknoloji Mühendislik (STM) firmasınca geliştirilen kamikaze İHA sistemi KARGU ihracat başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. KARGU'nun şimdiye dek 10 ülkeye satıldığı ortaya çıktı. STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, CNN Türk'e yaptığı açıklamada, yapay zeka teknolojisiyle hareket eden KARGU'nun muadillerinin yarı fiyatına satıldığını belirterek bu İHA sistemine yoğun talep geldiğini söyledi. 

Özgür Güleryüz

Güleryüz, "10'a yakın ülkeye ihracat gerçekleşti. 15 ülke ile de sıcak görüşmeler devam ediyor" dedi. Geçtiğimiz mayıs ayında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen TEKNOFEST etkinliğinde KARGU'ya ilişkin verdiği bilgide Güleryüz, bu yetenekli aracı Güney Amerika ve Asya ülkelerine sattıklarını, 2018 yılından beri etkin biçimde kullanılmakta olan kamikaze İHA'ya 20'den fazla ülkenin talip olduğunu açıklamıştı. 

2020 yılında Libya cephesinde darbeci Hafter güçlerine karşı da kullanılan, daha sonra Libya'daki savaşa ilişkin hazırlanmış Birleşmiş Milletler raporunda da adı geçen KARGU, bir anda dünyanın gündemine oturmuştu. "Türklerin tasarladığı araç, yapay zekayla ilerledi, hedefi kendisi bulup yok etti" şeklinde ifadelerle duyurulan gelişme Ankara'yı suçlayan bir hâl almış ve Savunma Sanayii Başkanlığı, KARGU'nun vuracağı hedefe ilişkin son kararı operatörün verdiğini belirtmişti. 

Çılgın siparişi duyurdu: 300 adet helikopter istiyorlar, rakam kaç bin tane daha artar bilemem Çılgın siparişi duyurdu: 300 adet helikopter istiyorlar, rakam kaç bin... Haberi Görüntüle

SURİYE'DE KULLANILMAYA BAŞLANDI

10 ülkeye ihraç edilen KARGU şimdi Suriye cephesinde PKK/YPG'li teröristleri yok etmek için kullanılıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri birkaç gün önce yayınladığı açıklamada "27 Kasım'da Suriye kuzeyine saldırı hazırlığında oldukları çeşitli keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü mensubu silahlı 3 terörist, KARGU İHA ile etkisiz hale getirilmiştir" ifadelerini kullandı. 

Türk ordusu Suriye kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik büyük kara harekâtına hazırlanırken bu operasyonlarda kamikaze İHA sistemi KARGU'dan azami ölçüde faydalanılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin'e 'üniforma' uyarısı yaparken kullandığı şu cümleler, önümüzdeki dönemde KARGU'ya çok iş düşeceğini gözler önüne serdi:

Hulusi Akar

"Binlerce kilometre öteden DEAŞ terör örgütünü tehlike olarak hissedenlerin, sınırlarımızın yanı başından okullar dahil sivil yerleşim yerlerimizi hedef alan ve masum insanlarımızı katleden terör örgütlerine karşı gerekli tedbirleri almamız konusundaki tutumları kabul edilemez.

Tek hedefimiz teröristlerdir. Herhangi bir etnik, dini, mezhepsel yapı bizim için hedef olamaz. Türkler ve Kürtler kardeştir. Tüm fitne, fesat ve dezenformasyon çabalarına rağmen kardeş kalmaya devam edecektir.

Son dönemde yapılan görüşmelerde müttefik ülkelere eli kanlı bir terör örgütü olan, sınırlarımıza ve halkımıza saldıran PKK/KCK/YPG’ye, DEAŞ’la mücadele bahanesi dahil her ne sebeple olursa olsun destek olmamaları, teröristlerden ayırt edilmeyi zorlaştıracak kendi bayrak ve kendi üniformalarını kullandırmamaları, bulundukları bölgelerden teröristleri uzak tutmaları ve bir an önce terör örgütleri ile tüm ilişkilerini kesmeleri hatırlatılmakta ve gerekli uyarılar yapılmaktadır."

Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların öğle yemeği oldu Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların... Haberi Görüntüle

KİM AMERİKALI KİM PKK'LI?

PKK/YPG ile Suriye kuzeyinde yeniden ortak askeri devriyelere başlayan ve Türkiye'ye karşı bir kez daha terör örgütünün yanında pozisyon alan Amerikalıları tespit etmekte KARGU'nun kesin sonuçlar vermesi bekleniyor.

Hafızasına girilmiş Amerikan üniformasıyla PKK/YPG'lilerin kullandığı amblem ve işaretleri yorumlayan, cephede buna göre hareket eden kamikaze İHA, PKK/YPG'lileri etkisiz hale getirirken Amerikan askerlerini hedef almayacak. Ancak sahada zarar görmemeleri için Amerikan askerlerinin kendilerini PKK/YPG'li teröristlerden ayrıştıracak şekilde hareket etmeleri gerekiyor. 

KARGU'nun kamikaze görevindeki takım arkadaşları ALPAGU ile TOGAN bir süre önce hazır edilerek envantere girmişti. Suriye kuzeyindeki operasyonlarda gözcü işlevi görecek TOGAN ile sabit kanatlı ALPAGU'nun da görev alıp almayacağı şimdilik bilinmiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading