Yandex Metrica

İsmail Demir'den çok tartışılacak açıklama: TB2 satarken artık çok temkinliyiz

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Amerikan medyasına verdiği demeçte, Türkiye'nin hem Rusya hem de Ukrayna ile konuşabildiğine dikkat çekerek Bayraktar TB2 transferi konusunda önemli bir ayrıntı sundu.

Savunma

23.01.2024, 19:26

Ukrayna ordusunda kaç adet Bayraktar TB2 kaldığı bilinmiyor ancak Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in Amerikan medyasına verdiği mesajlar, Ankara'dan Kiev'e SİHA transferinin eskisi gibi kolay olmadığına ilişkin işaretler veriyor. 

İsmail Demir, Wall Street Journal'a verdiği demeçte, Bayraktar TB2'lerin transferinde artık 'çok dikkatli davrandıklarını' dile getirdi. Demir'in bu açıklaması, cephede büyük tahribata yol açan ve Ukrayna ordusuna önemli yararlar sağlayan TB2'lerin transferine bir süredir blokaj uygulanmakta olduğu şeklinde yorumlandı. 

F-22'yi gören radar bombası: Amerikan uçağı hayalet olmaktan çıktı F-22'yi gören radar bombası: Amerikan uçağı hayalet olmaktan çıktı Haberi Görüntüle

İKİ TARAFLA KONUŞABİLEN TEK ÜLKE

Ukrayna'ya Bayraktar TB2 SİHA'ları satışına devam edilip edilmediği sorusunu cevaplayan Demir bu konuda detay vermedi ama daha dikkatli davrandıklarını belirtti. Türkiye'nin her Ukrayna krizinin her iki tarafıyla da konuşabilmesinin önemine dikkat çeken İsmail Demir, "Devam eden bazı şeyler, bu konuda bilgi verecek bir pozisyonda değilim ama çok daha dikkatli davranıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin krizin her iki tarafını da arayabilen ve barış masasına davet edebilen tek ülke olduğunun altını çizen Demir, "Bir tarafa on binlerce silah yollarsanız bunu nasıl başarabilirsiniz?" diye sordu.

Öte yandan Türkiye'nin Ukrayna'ya koruyucu ekipman satma konusunda tereddüdü olmadığının da altını çizen Demir, "Her iki tarafla da konuşabilmeliyiz, güvenin inşası için birilerinin her iki tarafa da yakın durması lazım. Önceliğimiz barışın galip gelmesini sağlamak" açıklaması yaptı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading