Yandex Metrica

HAVELSAN Bayraktar TB3'le Yunan adasını vurdu: Nefes kesen Malazgirt klibi!

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki çeşitli platform ve silahların eğitimi için simülasyon hazırlayan HAVELSAN, içinde Bayraktar TB3 ve KIZILELMA'nın da bulunduğu Malazgirt projesini hayata geçirdi. Paylaşılan klipte TCG ANADOLU'dan kalkış yapan TB3, denizde bir adayı vuruyor.

Savunma

03.04.2024, 19:55

Sanal gerçeklik ortamında savaş uçağı kullanımı, çatışma, keskin nişancı atışı, hedef takibi, zırhlı muharebe gibi eğitimleri başarıyla gerçekleştiren HAVELSAN, Malazgirt adlı projesiyle bu yeteneği yeni bir seviyeye taşıdı. Kurum mühendislerinin hazırladığı Malazgirt yazılımı, TCG ANADOLU'dan kalkış yapan Bayraktar TB3 ve KIZILELMA'yı sanal ortamda yönetmeye imkan tanıyor. 

Gelişmiş versiyonu uçuş operatörleri için simülasyon eğitimlerinde kullanılacak Malazgirt, aynı zamanda vatandaşların heyecanlı anlar yaşaması amacıyla oyun olarak da piyasaya sürülecek. 

HAVELSAN'ın şimdiye dek gerçek silahları simüle eden yazılımlarında kullandığı içerik kütüphaneleri tamamen Malazgirt'e aktarılıyor. Oyun altyapısında bulunmayan silah sistemi ve platformlar da hızla Malazgirt'e eklenecek. Böylece Türk savunma araçlarını vatandaşların dijital ortamda tecrübe etmelerini sağlayacak bir oyun elde edilmesi amaçlanıyor. 

Malazgirt'e ilişkin HAVELSAN'ın sosyal medya hesabında yayınlanan açıklamada, şöyle denildi:

"Ciddi Oyun Altyapısı Malazgirt geliyor! 
-Askeri projeler için kapalı, sivil kullanımlar için ise açık versiyonlar
-Farklı askeri projeleri tek bir altyapıda senaryolaştırma ve oyunlaştırma
-Sanallaştırma ve metaverse teknolojileriyle komutanlara karar desteği"

ABD Yunan F-16'larını geciktiriyor: 'Nerede bizim 24 Viper' deyip yine Türkiye'yi suçladılar ABD Yunan F-16'larını geciktiriyor: 'Nerede bizim 24 Viper' deyip yine... Haberi Görüntüle

Siftahı Kınalıada gemisi yaptı: Afrika turuna çıkan TCG Kınalıada Somali'ye demir attı Siftahı Kınalıada gemisi yaptı: Afrika turuna çıkan TCG Kınalıada Somali'ye... Haberi Görüntüle

KLİPTE YUNAN ADASINA OPERASYON MU?

HAVELSAN'ın yayınladığı görüntüde TCG ANADOLU gemisinden kalkış yapan Bayraktar TB3 SİHA ile insansız uçak KIZILELMA'nın hedef adada bulunan zırhlıları bombalaması dikkat çekiyor. Sözkonusu görüntüler Türkiye'nin uyarılarına rağmen Yunanistan'ın Ege'de ısrarla silahlandırmakta olduğu adaları akıllara getirdi. 

HAVELSAN Artırılmış-Sanal Gerçeklik ve Ciddi Oyunlar Takım Lideri Güvenç Şahin, Malazgirt projesine ilişkin yaptığı açıklamada önemli bilgiler verdi. HAVELSAN'ın paraşüt simülatörü, keskin nişancı ve sanal gerçeklik çatışma simülatörlerinin oyun teknolojisi altyapısını kullandığını belirten Şahin, zamanla şirket ihtiyaçları için oyun teknolojilerinden nasıl yararlanılması gerektiğine ilişkin bir yaklaşım oluştuğunu bildirdi. 

Şahin, Malazgirt projesinin de bu alandaki sorunları çözmek, oyun teknolojileriyle simülasyon ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatıldığını kaydetti. Malazgirt'in en büyük avantajının çok esnek yapısı ve yüksek görsel kalitesi olduğunu vurgulayan Şahin, yeni içeriklerin eklenmesi, farklı platformların desteklenmesi ve geçmiş tecrübelerinin aktarılabilmesinin altyapının artıları olduğunu anlattı.

TUSAŞ ikinci KAAN'ı yaptı: Testleri hızlandıracak uçuş için geri sayım başladı TUSAŞ ikinci KAAN'ı yaptı: Testleri hızlandıracak uçuş için geri sayım... Haberi Görüntüle

OYUN CAMİASIYLA İŞBİRLİĞİ HEDEFİ

Malazgirt'in askeri projeler için kapalı, sivil kullanımlar için açık versiyonu olacağını vurgulayan Şahin, şunları söyledi: 

"Henüz net olmamakla birlikte projenin belirli seviyelerde son kullanıcılara açık olması mümkün olabilir. Üniversitelerle ortak geliştirmeler ya da çeşitli oynanış kısımlarının halka açılması da mümkün. Asıl amacımız Türk savunma sanayisinin kullanması ve belli seviyede dünyaya da bu işi kullandırabilmek. En temelde kendi ihtiyaçlarımızı karşılayabilmek. HAVELSAN'ın görsel yazılımlarla ilgili çok büyük ihtiyaçları oluyor ve bu alanda aktif birçok projemiz var. Temelde bu ihtiyaçları karşılayabilmek asıl hedefimiz ama bununla birlikte sektöre ve topluluklara da projeyle ilgili bazı kısımları açmak istiyoruz. Türk oyun geliştirme camiası da gittikçe büyüyor. Onlarla ortak bir şeyler üretmek, sinerji yakalayabilmek en büyük hedeflerimizden."

İstanbul'a döner getiren Almanlar, Atina'ya Leopard teklifiyle gitti İstanbul'a döner getiren Almanlar, Atina'ya Leopard teklifiyle gitti Haberi Görüntüle

YENİ ÜRÜNLER İÇİN İDEAL BİR TEST ORTAMI

"Yeni birçok platform ve sistemler geliyor. Bayraktar TB3 gibi SİHA'lar, insansız kara araçları, Milli Muharip Uçak gibi birçok yeni proje var. Oyunlaştırma ve oyun teknolojilerinin en büyük avantajlarından biri, bu tür henüz geliştirme aşamasında olan projelerin simülasyonlarını geliştirip gerçek saha koşullarında denemeler, uygulamalar yapabilmek. Buna göre teknolojiler de şekillenebiliyor. Planladığımız bazı özelliklerin gerçek arazi koşullarında çalışmadığı görülürse değişikliklerle tekrar testler yapılabiliyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading