Yandex Metrica

Erdoğan'dan KIZILELMA ve TB3'lü fotoğraf! O görüntü büyük ilgi çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baykar tesislerini ziyaret ederek Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı KIZILELMA'yı inceledi. Erdoğan'ın yayınladığı fotoğrafta yakında ilk uçuşunu yapacak Bayraktar TB3 SİHA'nın varlığı dikkat çekti.

Savunma

23.01.2024, 20:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Baykar tesislerini ziyaret ederek insansız savaş uçağı KIZILELMA'yı inceledi. 

Özdemir Bayraktar Teknoloji Merkezi'nde KIZILELMA ile fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Erdoğan, mesajına bir not yazmayarak sadece Türk bayrağı simgesi bıraktı. 

Türk havacılığına pek çok ilki yaşatan ve yakın gelecekte semaların en önemli savaş aracı olmasına kesin gözüyle bakılan KIZILELMA'yı Erdoğan'la birlikte gösteren fotoğraf kısa sürede onbinlerce kez paylaşıldı. 

Türkiye'yi insansız savaş uçağı üretebilen birkaç ülke arasına sokan muharip insansız uçak sistemi KIZILELMA, ilk uçuşunu 14 Aralık 2022 tarihinde yapmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Baykar tesislerinde Haluk ve Selçuk Bayraktar eşlik etti. Erdoğan'ı KIZILELMA önünde gösteren fotoğrafta, yakında uçmaya hazırlanan silahlı insansız savaş aracı Bayraktar TB3'ün de yer alması dikkat çekti. 

Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini ateşledi Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini... Haberi Görüntüle

BAYRAKTAR TB3 KIZILELMA'NIN YANINDA

Ocak ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ziyareti sırasında ilk kez görüntülenen ancak detayları net olarak anlaşılmayan Bayraktar TB3, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında KIZILELMA'nın yanında neredeyse tamamlanmış haliyle yer aldı. 

Şimdiden Japonya'ya satışı için anlaşma yapıldığı iddia edilen Bayraktar TB3, Türkiye'nin dev havuzlu çıkarma gemisi TCG ANADOLU'da konuşlandırılacak. TB3 ve KIZILELMA'nın TCG ANADOLU'da yer almasıyla birlikte Türkiye, dünyada SİHA gemisi konseptini uygulayan ilk ülke olacak. ANADOLU gemisinde KIZILELMA ve TB3 ile birlikte HÜRJET ve Bayraktar DİHA da bulunacak. 

Bayraktar TB3 (sağ üstte) fotoğraf karesine ilk kez bu görüntüyle girmişti.

Baykar, yaklaşık 20 yıl önce insansız hava araçları geliştirmeye başladığı ilk andan bugüne kadar toplam gelirinin yüzde 75'ini ihracattan elde etti. 2021 yılında Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından savunma ve havacılık sektörlerinde ihracat lideri olduğu açıklanan Baykar, 2022 yılında ise 18 farklı ülkeye bir milyar dolardan fazla ihracat gerçekleştirdi. Ayrıca, Baykar'ın 2022'de imzaladığı sözleşmelerin yüzde 98'ini ihracat anlaşmaları oluşturdu. Baykar üretimi SİHA'lardan Bayraktar TB2'yi şu ana kadar 28 ülke satın aldı. AKINCI'nın satışı için 5 ülkeyle sözleşme imzalandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading