Yandex Metrica

ABD ordusu Türkiye sınırındaki Dedeağaç'ı kışlaya çevirdi

ABD ordusu Türkiye sınırındaki Dedeağaç'ı kışlaya çevirdi

Kuzeyden güneye Yunan topraklarını garnizona dönüştüren ABD, Edirne sınırındaki Dedeağaç'a kapsamlı yığınak yapıyor. Tank ve zırhlılardan oluşan 400 araç daha dün gemilerden indirildi.

Savunma

21.03.2024, 23:34

Son yıllarda Amerikan garzinonuna dönüşen Yunan topraklarında Pentagon'un ağırlığı görülmemiş düzeyde arttı. Türkiye'nin batıdaki komşusunu uçak, helikopter, tank, komando birlikleri ve radarlarla donatan Amerikan ordusu dün kapsamlı bir intikal daha gerçekleştirdi. Edirne'ye 40 km uzaklıktaki Dedeağaç'a 400'den fazla tank ve zırhlı araç giriş yaptı. 

Batı Trakya ve Türkiye'ye yönelik gözdağı niteliğindeki intikaller deniz yoluyla yapıldı. Yükünü Dedeağaç Limanı'nda boşaltan askeri gemilerin bölgeye sevkiyatları sürdüreceği belirtiliyor. 

ABD Savunma Görsel Bilgi Dağıtım Servisi (DVIDS), sevkiyatla ilgili fotoğrafları, "Dedeağaç'ın stratejik olarak konumlandırılmış limanı, ABD Ordusu kuvvetleri için kritik derecede önemli bir ulaşım ve lojistik merkezi haline geldi" mesajıyla paylaştı. 

Sevkiyatı yöneten isimlerden ABD 598. Ulaştırma Tugayı Albayı Joshua D. Hirsch, "Mevcut operasyon, ABD Ordusunun, ABD Büyükelçiliği'ndeki kurumlar arası ortaklarımız, Yunanistan'daki müttefiklerimiz ve endüstri ortaklarımızla birlikte bu muazzam limanın olanaklarından yararlanmak için ortaya koyduğu tüm çabaların doruk noktasını temsil ediyor. M1'lerin, Bradley'lerin ve diğer zırhlı ve paletli araçların geliş ve gidişini desteklemek için limanı ilk kez kullandık. Bu, buradaki tüm ekip için inanılmaz bir dönüm noktası" şeklinde açıklamla yaptı.

Lazer silahı havan mermisini bile vuruyor: Cephe hattına gönderecekler Lazer silahı havan mermisini bile vuruyor: Cephe hattına gönderecekler Haberi Görüntüle

S-300'LE ORTAK TATBİKAT YAPIYORLAR

Türkiye güneyini terör örgütü PKK/YPG ile kuşatmaya çalışan ve örgüte şimdiye dek 60 bin TIR'dan fazla askeri sevkiyat gerçekleştiren Washington, Ege kıyılarını da Yunanistan'dan adeta gasp etti. Ekonomik krizin pençesindeki Atina, son yıllarda topraklarının her yanını ABD askerlerine açtı. Amerikan ordusunun Yunan topraklarında Dedeağaç, Kavala, Selanik, Larissa, Stefanoviç ve Girit'te askeri üsleri bulunuyor. Bu üslere son birkaç yıldır giderek artan bir oranda yapılan sevkiyatlar tehdit edici bir boyut kazanmış durumda. Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alımı bahanesiyle Türkiye'ye yaptırım uygulayan Washington'un, Girit'teki S-300 sistemini Yunan ordusuyla ortaklaşa kullanması dikkat çekiyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading