Yandex Metrica

Salgın enfeksiyon başladı: Her 90 saniyede bir kişi hayatını kaybediyor: Vakalar yüzde 20 arttı!

Salgın enfeksiyon başladı: Her 90 saniyede bir kişi hayatını kaybediyor: Vakalar yüzde 20 arttı!

ABD'de 'Sessiz Katil' olarak bilinen ve her 90 saniyede bir kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan sepsiz krizinde vakalar yüzde 20 artış göstermiş durumda. Yetkililer, ufak salgın bir enfeksiyon gibi başlayan fakat bir anda sizi öldürebilecek güce sahip 'Sessiz Katil' hakkında uyarıyor.

Gündem

18.04.2024, 08:38

Hafif bir yaralanma, sadece bir sıyrık olarak başlayan şey ölümcül hale dönüşebilir. ABD'de 'Sessiz katil' olarak bilinen hastalık ile ilgili yetkililerden kritik uyarılar geldi.

Arizona'da 65 yaşındaki Holloway, oğlu ile birlikte tatil planları yaparken, tatile çıkmayı hazırlanırken bacağının arkasında 'Kızarıklık' olduğunu fark etti. Yüksek ateşi de bulunan Holloway, bu durumu önemsemeyerek tatil planı için hazırlanmaya devam etti.

Tarihi bir rekor: Merkez Bankası rezervlerinde dikkat çeken artış! Tarihi bir rekor: Merkez Bankası rezervlerinde dikkat çeken artış! Haberi Görüntüle

HAFİF BİR YARALANMA ÖLÜM GETİREBİLİR

Yolculuğuna devam eden 65 yaşındaki Holloway, yolculuk sırasında nefes almakta zorlanmaya başladığını ve bir saat içerisinde 'Çoklu organ yetmezliği' ile savaşmaya başladığını ifade etti.

Hızlıca hastaneye giden Holloway'e sepsis teşhisi konuldu. Sepsis hastalarında sıklıkla görüldüğü gibi, asıl enfeksiyona neden olan şey hiç bir zaman bulunamadı.

İki hafta boyunca komada kalan Holloway için doktorlar, iki bacağını dizinin hemen altından ve sağ elindeki iki eklem ile birlikte kesmek zorunda kaldı.

Şanlıurfa'da 14 DEM Partili gözaltına alındı Şanlıurfa'da 14 DEM Partili gözaltına alındı Haberi Görüntüle

6 YAŞINDA 21 AMELİYAT

Sepsiz hastalığına yakalanan bir başka kişi ise 6 yaşındaki Beauden Baumkirchner oldu. Henüz üç yaşında bisikletten düşmüş ve dizinden hafif şekilde yaralanmıştı. Ailesi başlangıçta önemli bir durum yaşanmadığını düşünerek hastaneye gitmemişti.

Fakat ertesi gün yüksek ateş ile şikayeti ile hastaneye giden aileye 6 yaşındaki çocuğun vücudunun iflas ettiği söylendi.

Baumkirchner, sepsise girdikten sonra yoğun bakım ünitesinde iki ay geçirdi, iki bacağı ve üç parmağı kesilmek zorunda kaldı ve şimdi altı yaşında olan çocuk 21 ameliyat geçirdi.

Öğretmen atama sayısı 6 Mayıs | Branş dağılımı bugün açıklandı mı? Öğretmen atama sayısı 6 Mayıs | Branş dağılımı bugün açıklandı... Haberi Görüntüle

HER 90 SANİYEDE BİR KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

Her yıl 350 bin Amerikalı, Sepsiz hastalığından dolayı hayatını kaybediyor. Bu rakam ise her 90 saniyede bir kişinin ölmesi anlamına geliyor. Buna rağmen ABD'deki hastanelerin dörtte birinde sepsis yaygınlığına rağmen herhangi bir 'Protokol' bulunmuyor.

Bayraktar TB3 testleri hız kazandı! Art arda 3 test başarıyla tamamlandı Bayraktar TB3 testleri hız kazandı! Art arda 3 test başarıyla... Haberi Görüntüle

VAKALAR YÜZDE 20 ARTIŞ GÖSTERDİ

Sepsisin erken belirtilerini tahmin etmek, yakalamak oldukça zor olsa da bunu fark etmek için bilinçli bir doktora ihtiyaç duyuluyor.

Sepsisi tetikleyen tüm enfeksiyonların endişe verici üçte biri hastanede kapılıyor.

Her yıl 1,7 milyon Amerikalının sepsisten etkilendiğini belirten CDC verileri, 2019-2021 yılları arasında vakaların yüzde 20 artış gösterdiğini  açıkladı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading