Yandex Metrica

Sitede Ara

Uyanınca halsiz mi hissediyorsunuz? Tazelenmiş uyanmanın anahtarı; egzersiz, kahvaltı, uyku!

Uyanınca halsiz mi hissediyorsunuz? Tazelenmiş uyanmanın anahtarı; egzersiz, kahvaltı, uyku!

Erken kalkmayı sevmeyenler, geç yattığı için gün ortasında yataktan kalkanlar aslında hayata dair çok şey ıskalıyor. Yapılan araştırmalar güne erkenden zinde başlamanın formülünü ortaya koyuyor: İyi uyku, egzersiz ve kahvaltı.

Sağlık

23.01.2024, 20:08

Kendinizi sabah insanı olarak görmüyorsanız, araştırmaya göre yaşam tarzı alışkanlıklarınızı değiştirmenin zamanı gelmiş olabilir. Yeni araştırmalar, zinde uyanmanın sırrının hayatınıza dair 3 temel şeyi düzenlemeye bağlı olduğunu gösteriyor.

Bilim adamları, sabah sersemliğinin üç temel faktörle kolayca çözülebileceğini keşfetti: uyku , egzersiz ve kahvaltı. Bu bulgular, çeşitli kahvaltılar yapan, uyku miktarlarını ve fiziksel aktivitelerini kaydetmek için kol saati takan ve yemek günlüğü tutmak zorunda olan 833 kişinin davranışlarının ayrıntılı bir analizinden geliyor.

Menopoz sonrası bunu yaşarsanız hemen doktora gidin! Kanser ihtimali var Menopoz sonrası bunu yaşarsanız hemen doktora gidin! Kanser ihtimali var Haberi Görüntüle

İYİ UYKU, EGZERSİZ VE KAHVALTI

Araştırma ekibi, sabah uyanıklığının üç parçalı bir reçeteyle sağlanabileceğini buldu. Tek yapmanız gereken önceki gün egzersiz yapmak, daha uzun uyumak ve özel bir kahvaltı yapmak.

Makul miktarda yağ ve karbonhidrattan oluşan standart bir kahvaltı, yüksek protein seçeneği, yüksek karbonhidrat veya yüksek şeker içeren bir kahvaltı ile karşılaştırıldı. En kötü kahvaltı türü, yüksek miktarda basit şeker içeren ve etkili bir şekilde uyanamama ve uyanıklığı sürdürememe ile sonuçlanan öğün oldu. Buna karşılık, yüksek karbonhidratlı kahvaltı ve yalnızca mütevazı miktarda protein, sabahları uyanıklıklarını hızla artıran bireylerle bağlantılıydı.

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

KARBONHİDRATTAN ZENGİN BESLENİN

Araştırmacılara göre karbonhidrat açısından zengin bir kahvaltı, vücudunuz sağlıklı olduğu ve o öğündeki glikozu verimli bir şekilde atabildiği sürece uyanıklığı artırabilir ve aksi takdirde beyninizin uyanıklığını körelten kan şekerinde sürekli bir artışı önler.

Yumurtayı bu şekilde pişirince tüm faydası gidiyor! Meğer yıllardır yanlış yiyormuşuz Yumurtayı bu şekilde pişirince tüm faydası gidiyor! Meğer yıllardır yanlış... Haberi Görüntüle

EN AZ 7 SAAT UYUYUN

Bununla birlikte, uyku da sabah uyanıklığınız için önem arz ediyor. Yedi ila dokuz saatlik uyku, bedeni uyku eylemsizliğinden kurtarmak için ideal. Çoğu insan, gün boyunca vücutta biriken ve akşamları bedeni uykulu hale getiren adenozin adı verilen bir kimyasalın atılması için uykuya ihtiyaç duyar. Toplumdaki bireylerin çoğunluğunun hafta boyunca yeterince uyumadığını düşünürsek, belirli bir günde daha uzun uyumak, uykululuk borcunun bir kısmını temizlemeye yardımcı olabilir.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

EGZERSİZ, RUH HALİNİ İYİLEŞTİRİYOR

Fiziksel aktivitenin ise ertesi gün uyanıklığı nasıl iyileştirdiği net değil. Ancak bilim insanları araştırmalarında egzersizin halsizlik ve ruh hali düzeylerini iyileştirdiğini kanıtlamış durumda. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading