Yandex Metrica

Kediniz kuduz olabilir! Kuduz, köpeklerden çok kedilerde görülüyor! İşte en önemli kedi hastalıkları...

Kediniz kuduz olabilir! Kuduz, köpeklerden çok kedilerde görülüyor! İşte en önemli kedi hastalıkları...

Evlerin ortamını ve enerjisini değiştiren kediler de tıpkı insanlar gibi hasta olabiliyor. Diyabet, kanser ve kalp kurdu, kedilerde görülebilen rahatsızlıklardan birkaçı. Kedi sahiplerinin, bu hastalıkların belirtilerini erkenden fark etmesi ve veteriner yardımı alması tedaviye erken başlamak için önem taşıyor.

Sağlık

29.03.2024, 22:35

Kedilerde en sık görülen hastalıklar nelerdir? Kedilerde de kanser görülür mü? Diyabet kedilerde kendisini nasıl belli eder? İşte cevaplar...

Kediler kendilerine çok iyi bakan canlılardan. Temiz oldukları için evlerde beslenmeye çok uygun olan kediler zaman zaman hasta olabiliyor. Şikayetlerini dile getiremedikleri için de, sahiplerinin iyi bir gözlemm yapması şart.

Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu şeylere inanamayacaksınız Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu... Haberi Görüntüle

KEDİLERDE YUMRU, KANSER BELİRTİSİ OLABİLİR

Kedilerde nadir de olsa görülen hastalılardan biri kanser. Hastalık, bir hücrenin kontrol dışı bir şekilde büyümesi ve etrafındaki dokuya zarar vermesi ya da vücudun diğer bölgelerine sıçraması ile meydana geliyor. Bu hastalık tümör gibi tek bir bölgede olabildiği gibi, aynı zamanda vücudun farklı bölgelerinde de meydana gelebiliyor.

Kanser belirtileri arasında yumru, şişlik, ciltte enfeksiyon, kötü kokulu nefes, kilo kaybı, ani tembellik, ishal ya da kusma, iştah kaybı, nefes almada zorlanma gibi belirtiler yer alır.

Kedilerde diyabet, insülin hormonunun az salgılanmasından dolayı yaşaanan bir hastalık. Kediler yeterince insülin salgılamadığında ya da bu hormonu normal bir şekilde kullanamadığında kandaki şeker miktarı artar ve hiperglisemi meydana gelir.

Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler Librela kullanabilir mi? Librela'nın yan etkileri ne? Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler... Haberi Görüntüle

KEDİNİN NEFESİ GÜZEL KOKUYORSA DİYABETTEN ŞÜPHELENMELİ

Kedinin çok fazla ya da az mama yeme, kilo kaybı, çok su tüketme, alışılmışın dışında güzel kokulu nefes, uyuşukluk, aşırı idrara çıkma, idrarını tuvalet dışına yapma ve idrar yolları enfeksiyonu gibi gösterdiği belirtiler diyabet belirtileri arasında yer alır. 

Kedilerde yönetilebilir bir hastalık olan Tip 2 diyabet, doğru bir tedavi ile tamamen iyileşebilir. Tip 1 diyabet ise insülin desteği ile kontrol altına alınır.

O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir! İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir!... Haberi Görüntüle

ÖLÜMCÜL KEDİ HASTALIĞI: KALP KURDU

Kedilerde görülen bir diğer hastalık kalp kurdu. Enfeksiyon taşıyan sivrisinekler tarafından bulaştırılan kalp kurdu, evcil kedilerde çeşitli rahatsızlıklara neden olur. 

Kalp kurdu da son derece kolay fark edilen kedi hastalıkları arasında yer alıyor. Sürekli öksürme, nefes almada zorluk, depresyon, iştah kaybı, kilo kaybı, uyuşukluk, nadiren kusma kalp kurdu belirtilerinden. Ani ölüm de ne yazık ki kalp kurdunun neden olduğu bir sonuç.

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

KUDUZ, KÖPEKLERDEN ÇOK KEDİLERDE GÖRÜLÜYOR

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

Kuduz bir diğer kedi hastalığı. Her ne kadar köpeklerle ilişkilendirilse de bu hastalık aslında kediler arasında daha sık görülür. Bu nedenle kedilerin mutlaka aşılandırılması gerekmekte. Kuduzun en büyük belirtisi sinirlilik, iştah kaybı, zayıflık, dengesizlik ve felç. %100 öldürme oranı nedeniyle kuduz, dikkat edilmesi gereken kedi hastalıkları arasında yer alıyor.

'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi daha faydalı: Balık mı yoksa midye mi? Deniz ürünleri zararlı olabilir mi? 'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi... Haberi Görüntüle

SAÇKIRAN CİLT, TIRNAK VE TÜYLERİ ETKİLİYOR

Kediler arasında çok yaygın olmamasına rağmen aşırı derecede bulaşıcı olması nedeniyle dikkat edilmesi gereken bir başka hastalık olan saçkıran, cildi, tüyleri ve tırnakları etkileyen bir mantar. Yuvarlak olarak kelleşmeye sebebiyet veren bu mantar evdeki diğer hayvanlara ve insanlara da çok çabuk bir şekilde bulaşır.

Saç mantarı genellikle baş, kulak ya da önayak bölgesinde meydana gelen cilt lezyonları ile kendisini gösterir. Ayrıca merkezinde kızarıklığa neden olan kelleşmeler de saç mantarına işaret eder.

Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada ortaya çıktı Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada... Haberi Görüntüle

KEDİLERDE ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONU GÖRÜLEBİLİR

Kedilerin üst solunum yollarında çeşitli virüs ya da bakterilerden dolayı enfeksiyonlar meydana gelebilir. Buna %80 oranında virüsler yol açar. Hapşırma, burun akıntısı, öksürme, balgam, ateş, iştah kaybı, burun ya da ağızda ülser, hızlı nefes alma, ağzı açarak nefes alma ya da depresyon gibi belirtiler üst solunum yolu enfeksiyonunu akla getirir.

Holiganlar hakkında çılgın mesaj: Yeşil sahaya inenin cinsel sorunu var Holiganlar hakkında çılgın mesaj: Yeşil sahaya inenin cinsel sorunu var Haberi Görüntüle

İDRARINI YAPARKEN AĞLIYORSA ENFEKSİYON VARDIR

Günümüzde kedilere konan tanıların %3'ünü idrar yolları enfeksiyonu oluşturuyor ve bu hastalık ölümcül kedi hastalıkları arasında yer alıyor. İdrar yolları enfeksiyonu belirtileri arasında fazla su içme, kanlı idrar, alışılmadık yerlere idrarını yapma, idrarını yaparken ağlama, bölgeyi yalama, depresyon, iştah kaybı ve kusma yer alır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading