Gebelik bir kadının yaşayabileceği en güzel duygulardan biri. Anne olmaya hazırlanılan süreç bazı sağlık problemleri yaşansa da alınacak bazı önlemlerle bu kolaylıkla aşılabilir.
Hamilelik planlıyor olmanız, halihazırda hamile olmanız veya doğum sonrası emzirme döneminde olmanız fark etmez, diyetinizde, uyku miktarınızda ve egzersiz alışkanlıklarınızda yapacağınız bazı küçük değişiklikler bunların üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.
Diyabet tespitinde kan verme dönemi bitiyor! Yeni yöntem yüzde 70...SAĞLIKLI YİYECEK MİKTARINI AZALTMAYIN
Endüstriyel yağlardan kaçının ve işlenmiş gıdalardan da uzak durun. Bunun yerine sebze, meyve, yumurta, et, balık, tavuk ve kuruyemiş gibi yiyecekler yiyin. Yediğiniz sağlıklı yemek miktarını sınırlamayın ve her öğünde mutlaka doyuncaya kadar yemeye özen gösterin.
Ceviz sadece beyni çalıştırmıyormuş! Erkeklerin bir numaralı derdine karşı adeta...KARBONHİDRATI KESMEYİN
Düşük karbonhidratlı veya düşük yağlı diyetlerden kaçının. Çünkkü hem yağ hem de karbonhidratlar doğurganlık için önemli. Yağ ve karbonhidratlar toplam kalori alımınızın en az %20'sini oluşturmalı.
Uyurken panjurları kapatıyor musunuz? Cevabınız inme riskinizi ortaya koyuyor Ne spor ne beslenme! Bilim insanları hayata 7 yıl ekleyen...HER HAFTA MUTLAKA BALIK TÜKETİN
Balıklarda bulunan DHA ve EPA olarak adlandırılan omega-3 yağ asitleri, fetal beynin normal gelişimi için gerekli. Bu noktada somon, sardalye, uskumru ve ringa balığı tüketebilirsiniz.
Çocuğunuz yere böyle basıyorsa acilen doktora götürün! Tedavi edilmezse...HAMİLELİK BOYUNCA KALORİ ALIMINIZA DİKKAT EDİN
İlk üç aylık dönemde, her zamanki miktarda kalori tüketin. İkinci dönemde, günde 200-300 kalori daha alın. Üçüncü trimesterde ise, miktarı günde 400-500 kalori artırın. Emzirirken günde 300-500 kalori daha fazla tüketin.
Bebek mamalarında ambalaj sahtekârlığı! İçinde neler bulundu nelerÖNEMLİ YAĞLARI ASLA İHMAL ETMEYİN
Yağda çözünen ve hem doğurganlık hem de normal gebelik için önemli olan A, D ve K2 vitaminleri açısından zengin gıdaları yediğinizden emin olun. A vitamini açısından zengin besinler arasında karaciğer, yumurta sarısı ve inek, keçi veya koyun gibi otlayan hayvanlardan elde edilen süt bulunur. D vitamini açısından zengin besinler arasında somon ve sardalya yer alıyor. Tabi D vitaminini almak için kısa süre güneşe maruz kalmak önemli. K2 vitamini açısından zengin yiyecekler arasında tavuk ciğeri ve süt ürünleri bulunuyor.
Beslenme uzmanı kolorektal kanserden koruyan içeceği açıkladı! Her gün içen... Düzenli egzersiz yapan obez kişilerin yağı daha sağlıklı! Araştırmada ortaya...DOĞRU ŞEKİLDE EGZERSİZ YAPIN
Hem çok az hem de çok fazla fiziksel aktivite doğurganlığı olumsuz etkileyebilir. Aerobik aktivite ile yürümeyi birleştirmeye çalışın. Haftada 3-5 gün egzersiz yapın. Aşırı egzersiz yapmayın çünkü bu, hormonal dengesizliklere yol açabilir.
Gece kuşlarına kötü haber! Dış mekan aydınlatması riski artırıyor! Tedavisi...UYKU DÜZENİNE DİKKAT EDİN
Hamile kalmadan önce bile uyku en önemli önceliğiniz olmalıdır. Gündüzleri ışığa, geceleri karanlığa maruz kalmak hormonal dengeyi korumanıza yardımcı olur. Karanlık, serin bir odada uyumak uyku kalitenizi artırır.
İşte en zor tespit edilen kanser türü! 4 belirtiye dikkatSTRESİNİZİ KONTROL EDİN
Stres doğurganlığa, hamileliğe ve emzirmeye büyük ölçüde zarar verebilir. Günlük rutininiz arasına meditasyon, derin nefes alma veya yoga gibi stres azaltıcı yöntemler ekleyebilirsiniz.