Yandex Metrica

Bilim insanlarına göre sadakatsizlik genetik! Bu geni taşıyanlar daha kolay aldatıyor!

Sadakatsizlik bir ilişkinin olmazsa olmazı. Bu duygunun eksikliği aldatmaya yol açabiliyor. Yapılan araştırmalar ise sadakatin genlere bağlı olabileceğini gösteriyor. İşte detaylar.   

Sağlık

29.03.2024, 11:38

Evliliğin en önemli üç kuralından biri sadakat. Çoğu kişi bunun kişinin karakteri ile alakalı olduğunu düşünüyor. Peki sadakatsizlik acaba kalıtsal olabilir mi? 

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

İKİZLERİN SADAKATİ İNCELENDİ

İnsan sadakatsizliğinin genetik faktörlerle ilişkili olup olmadığını inceleyen ilk çalışmalardan biri 2004 yılında yapıldı. Ekip bin 600'den fazla ikiz kız çocuğunu ve onların sadakatsizliği, evlilikleri sırasındaki cinsel partner sayısını değerlendiren bir ankete verdikleri yanıtları inceledi. 

Sosyal Psikoloji Profesörü Dr. Madeleine A. Fugère, Psychology Today dergisindeki bir makalede bu tür üç çalışmayı ve bunların ilginç sonuçlarını sunuyor.

Terazi burçları bugün mutfakta dikkatli olsun! Başak kadınlarına jinekolog uyarısı! İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Terazi burçları bugün mutfakta dikkatli olsun! Başak kadınlarına jinekolog uyarısı!... Haberi Görüntüle

ÇİFT YUMURTA İKİZLERİNDE ORAN YÜKSEK

Tek yumurta ikizlerinde deneklerin yüzde 21'i partnerlerine sadakatsiz olduklarını bildirdi. Çift yumurta ikizlerinde bu oran yüzde 23'tü. 

Araştırmaya göre tek yumurta ikizlerinde eğer eşlerden biri sadakatsizse, diğerinin de sadakatsiz olma olasılığı yaklaşık bir buçuk kat daha fazlaydı. Cinsel partner sayısı ve yaş gibi faktörler ayarlandığında, ekip bu örnekteki sadakatsizlikteki varyansın yüzde 41'inin genetik faktörlerden kaynaklandığını belirtiyor. Ayrıca, örnekte cinsel partner sayısının kalıtım tahmini yüzde 38'di; bu da cinsel partner sayısındaki varyansın oranın genetiğe bağlı olduğunu gösteriyor.

Benzer bir çalışma 2015 yılında 7 binden fazla Finli ikizden oluşan bir örneklemle yürütülmüştü. Bu kişiler en az bir yıldır istikrarlı bir ilişki içinde olduklarını bildirse de, erkeklerin yüzde 9,8'i ve kadınların yüzde 6,4'ü aynı yıl içinde iki veya daha fazla romantik partnere sahip olduklarını bildirdi. 

İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor! Erkekler risk altında İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor!... Haberi Görüntüle

CİNSİYET NASIL BİR ROLE SAHİP?

Bu örnekte uyum oranları tek yumurta ikizlerinde çift yumurta ikizlerine göre yine daha yüksekti. Erkekler için sadakatsizlikteki çeşitliliğin yüzde 63'ünün genetik faktörlerden kaynaklandığı bulundu. 

Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç yöntem sayesinde mışıl mışıl uyuyacaksınız Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç... Haberi Görüntüle

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

D4 RESEPTÖRÜ GEN VARYANTINA SAHİP OLANLAR...

2010 yılında yapılan bir çalışma ise, dopamin D4 reseptörü gen varyantının, tek gecelik ilişkiler yaşama olasılığının yanı sıra bir ilişkide sadakatsizlik olasılığının daha yüksek olmasıyla ilişkili olduğu sonucuna varmış durumda. 

Yani araştırmaların çoğu aldatmanın genetik altyapıyla doğrudan ilgili olduğunu gösteriyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading