Yandex Metrica

Bebeklerde yastık kullanılır mı? Yenidoğan bebeklerin ilk yastıkları nasıl olmalı?

Bebeklerde yastık kullanılır mı?  Yenidoğan bebeklerin ilk yastıkları nasıl olmalı?

İlk bebeğini kucağına alan çoğu anne, tecrübesi yetersiz olduğundan bazı hatalar yapabiliyor. Yastık kullanımı bu hatalardan belki de en önemlisi. Çünkü 1 yaşından küçük bebeklerde yastık kullanımı, ani bebek ölüm sendromu riskini artırıyor.

Sağlık

12.02.2024, 12:01

Bebekler dünyaya gözlerini yeni açtığında gelişimsel özellikleri tam olarak tamamlanmamıştır. Bu yüzden yeni bir hayata alışmaya çalışan bebeğe bu süreçte en büyük yardımı anne yapar. 

Kullanılan tüm bebek ürünlerini en ince ayrıntısına kadar  düşünüp alan anneler aslında bazı önemli detayları atlayabiliyor. Yastık kullanımı, esgeçilen en riskli konu.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

YASTIK KULLANIMI ANİ BEBEK ÖLÜM SENDROMUNA YOL AÇIYOR

Bebeklerde 0-1 yaş aralığında yastık kullanımı, Ani Bebek Ölüm Sendromu riskini arttırıyor. Bebeklerin solunum sisteminin gelişimi 2 yaşına kadar tamamlanmadığı için yastık kullanılmamalı.

Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o belirtiye dikkat! Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o... Haberi Görüntüle

Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Haberi Görüntüle

BEBEĞİN OMURİLİK GELİŞİMİ YAVAŞLAR

Yastık kullanımı, bebeklerin boyun kaslarının gelişimini de olumsuz etkiler ve geciktirir. Bebeklerin omurilik gelişimlerini olumsuz etkiler.

Eğer bebeğinizin 0-1 yaş arasında yastık kullanması gerekiyorsa, bebek reflü yastıkları/ yataklarını tercih etmeniz daha doğru olur. Çünkü bu ürünler, bebeklerde normal yastık kullanımından doğan birçok tehlikeyi ortadan kaldırır.

O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı etkiye sahip mi? Araştırma sonucu şaşırtıyor O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı... Haberi Görüntüle

REFLÜ YASTIĞININ AVANTAJLARI

Reflü yastığı kullanımı, reflüden kaynaklı uyku sorunlarının önüne geçer, solunum sistemi zayıf olan bebeklerin nefessiz kalması gibi riskleri azaltır. Burun tıkanıklığı halinde kullanılması, bebeğin daha rahat uyumasını sağlar.

Bebeğinizin ilk yastığının sağlıklı bir malzemeden üretilmiş olması çok önemli. Terletmeyen ve nefes alan silikon yastıklar kullanılabilir. Kuş ya da kaz tüyü yastıkları tercih etmemelisiniz. Bu bebeğinizde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler ömrü adeta törpülüyor? Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler... Haberi Görüntüle

Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız olan tek şey... Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız... Haberi Görüntüle

İLK YASTIĞI İNCE OLMALI

Bebeğinizin ilk yastığının olabildiği kadar ince olması lazım. Böylece yastık kullanımından kaynaklanan omurilik sorunlarını azaltmış olursunuz.

Öte yandan çocuğunuzun 8 yaşına kadar yastık kullanmaması normaldir. Boyun kasları yetişkinlere kıyasla daha kısa olduğu için yastıksız da konforlu bir uyku çekebilirler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading