Yandex Metrica

Anne olmak isteyenler hangi takviyeleri almalı? Folik asit nasıl bir öneme sahip?

Anne olmak isteyenler hangi takviyeleri almalı? Folik asit nasıl bir öneme sahip?

Anne olmayı istemek çok ciddi ve heyecan verici bir karar. Böyle bir yola girildiyse hem anne hem bebek için bazı takviyelerin alınması şart. Örneğin gebe kalmadan önce mutlaka folik asit kullanılması gerekiyor. Hamilelik sürecinde ise devreye demir giriyor.

Sağlık

14.03.2024, 22:16

Evlat sahibi olmak isteyen kadınlar, bir uzmana başvurduklarında kendilerine folik asit reçete edilir. Çünkü bu takviye bebeğin gelişimi için hayati bir öneme sahip. 

Bu sene yediğiniz çileklere dikkat edin! Büyük ve şekli bozuk çileklerde o ihtimal yüksek Bu sene yediğiniz çileklere dikkat edin! Büyük ve şekli bozuk... Haberi Görüntüle

FOLİK ASİT

Folik asit, vücutta uygun DNA oluşumu için gerekli ve gelişmekte olan fetüs için de alınması şart. Doğurgan olduğu yıllarda bir kadının 400 mcg folik asit alması öneriliyor. 

Hamile kalmadan önce ve ilk üç aylık dönemde folik asit almak, fetüsün spina bifida gibi sinir sistemi kusurları geliştirme riskini azaltıyor. Takviye almanın yanı sıra baklagiller, turunçgiller ve yeşil yapraklı sebzeler gibi folik asitten zengin besinlerin tüketilmesi de öneriliyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

DEMİR

Ayrıca hamilelik ve emzirme döneminde, bir kadının vücudunun normalden daha fazla miktarda demire ihtiyacı oluyor ve bu çoğu durumda yalnızca diyetle sağlanamıyor. Demir eksikliği, erken doğum ve yavaş fetal büyüme gibi komplikasyonlara neden olabilen maternal anemiye yol açabiliyor.

Hamileliğin üçüncü ayının sonundan doğumdan sonraki altı haftaya kadar her gün 30 mg demir takviyesi alınması öneriliyor. Anne adayı demir alımına ek olarak, demir açısından zengin yiyecekler de yemeli. 

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

İYOT

Hamilelikte iyotun önemi son yıllarda yayınlanan birçok araştırma ile destekleniyor. Bu dönemde yeterli iyot alımı, tiroid hormonlarının üretimi ve tiroid bezinin işleyişi için gerekli. 

İyot eksikliği, tiroid bezinin yetersiz çalışmasına, tiroid hormonlarının üretimine ve hatta fetüsün zihinsel gelişimine zarar verebilir. Hamilelik, bebeklik ve çocukluk döneminde hafif bir eksiklik bile gelişmekte olan beyin ve sinir sistemine zarar verebilir ve okul çağındaki çocukların bilişsel kapasitesini azaltabilir.

Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez kaynağı sivrisinekler Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez... Haberi Görüntüle

D VİTAMİNİ 

D vitamini vücudumuzun güneşe maruz kaldığında ürettiği yağda çözünen bir vitamindir ve ayrıca birkaç gıdada doğal olarak bulunuyor. Kemik büyümesi, bağışıklık sisteminin çalışması ve daha fazlası için gerekli.

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

KALSİYUM

Fetal iskeletin normal gelişimi için yeterli miktarda kalsiyum gerekli. Süt ürünleri, yeşil sebzeler, baklagiller ve kuruyemişler gibi kalsiyumdan zengin besinler tüketilmeli. 

Hamilelik sırasında kaçınılması gereken alışkanlıklar da var.

Terazi burçları bugün mutfakta dikkatli olsun! Başak kadınlarına jinekolog uyarısı! İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Terazi burçları bugün mutfakta dikkatli olsun! Başak kadınlarına jinekolog uyarısı!... Haberi Görüntüle

FAZLA KİLO ALMAK

Hamilelik sırasında annenin iki kişilik yemek yediğini düşünme eğilimindeyiz. Ancak kişinin diyetinin dengeli ve ölçülü olması gerekiyor. Aksi takdirde hipertansiyon, diyabet ve erken doğum gibi gebelik komplikasyonları riski artıyor. 

Ege'de el üstünde tutuluyor! Guatr hastalarına şifa veriyor! Sarımsak ve limonla birleşince turp gibi yapıyor Ege'de el üstünde tutuluyor! Guatr hastalarına şifa veriyor! Sarımsak ve... Haberi Görüntüle

SİGARA İÇMEK

Hamilelikte sigara içmenin anne, hamilelik süreci ve yeni doğan bebek için ciddi sonuçları var. Sigara içmek kısırlık, yüksek tansiyon, astım ve hamileliği ve fetüsü etkileyen diğer durumlarla ilişkili. 

Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı üretim üssü olacak! Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı... Haberi Görüntüle

ALKOL KULLANMAK

Annenin gebelikte alkol tüketiminin de fetüs üzerinde birçok olumsuz ve geri dönüşü olmayan etkileri var. Hamilelik sırasında alkol almak, fetal beyin gelişimine zarar verir ve büyüme bozukluklarına yol açar. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading