Yandex Metrica

Millet İttifakı lideri Selahattin Demirtaş emrediyor: Miting alanlarını doldurun!

Millet İttifakı lideri Selahattin Demirtaş emrediyor: Miting alanlarını doldurun!

Dolar kurundaki düşüşle birlikte moralleri bozulan Millet İttifakı liderlerini HDP'li Selahattin Demirtaş alaycı bir dille payladı: Ben bile cezaevinden kazanırım!

Politika

23.01.2024, 18:31

'Döviz garantili mevduat' sistemiyle ABD Doları'nın çakılması Millet İttifakı'nın moralini bozdu. Bütün Türkiye'de ardı ardına mitingler düzenleyeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin toplantısının ardından kayıplara karıştı. 

İYİ Parti Lideri Meral Akşener de sosyal medya hesabından mesaj paylaşmakla yetinip herhangi bir etkinlik organize edemiyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Doları'ndaki ani yükselişle heyecana kapılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Karadeniz'de küçük çaplı toplantılar sonrası ABD fonlu internet sitelerinde partisinin lansmanını yapmakla meşgul.

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

HİÇBİRİNDEN SES SEDA YOK

Dolardaki düşüşle birlikte derin bir suskunluğa bürünen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da kapalı toplantılar dışında açık bir alanda millete seslenmeyi pek tercih etmiyor. Bu partiyle birlikte Saadet Partisi de yüzde 1'in altındaki oy oranıyla meydanları dolduracak kapasitede değil. 

"2023'te cumhurbaşkanı adayıyım" mesajı veren, ardından "Adaylığıma ittifak karar verir" diyerek büyük bir geri dönüşe imza atan Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile adaylık rekabetine girdiğinden ötürü siyasi kampanyalara pek vakit bulamıyor. 

'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye geçmeye hazırlanıyor! 'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye... Haberi Görüntüle

DEMİRTAŞ ALAY ETTİ

Muhalefetin üzerindeki bu 'atalet' Edirne Cezaevi'nde yatmakta olan HDP'li Selahattin Demirtaş'ın tepkisini çekti. Demirtaş geçtiğimiz günlerde '81 ilde ortak miting' çağrısı yapmış ve bu çağrıya CHP Lideri Kılıçdaroğlu harfiyen uyacağını belirterek ilk toplantıyı Mersin'de icra etmişti. Fakat bu etkinliğin devamı gelmedi. Sosyal medya hesabında bu duruma tepki göstererek Millet İttifakı ile alay eden Demirtaş, "Ben muhalefetin ortak adayı olsam cezaevinden bile seçim kazanırım" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

TALİMATA UYMALARI BEKLENİYOR

Kurlardaki düşüşle birlikte ellerindeki en büyük koz birdenbire kaybolduğundan ötürü karamsarlığa kapılan Kılıçdaroğlu'na, Akşener'e, Davutoğlu'na ve Karamollaoğlu'na isim vermeden seslenen Demirtaş, onlara moral vermeye çalışarak şunu yazdı: "Halka güvenin, yüzünüzü yoksullara dönün. Yan yana durmaktan korkmayın ve miting meydanlarını doldurun. Merak etmeyin, biz varız. Birlikte kazanacağız, mutlaka kazanacağız."

CHP, İYİ Parti, Gelecek, DEVA ve Saadet Partilerinin HDP'li Selahattin Demirtaş'ın kesin talimatına ne zaman uyacakları merakla bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading