Yandex Metrica

İYİ Parti'den Ekrem İmamoğlu'na rest: Sayemizde seçildiğini unuttu

İYİ Parti'den Ekrem İmamoğlu'na rest: Sayemizde seçildiğini unuttu

Millet İttifakı'nın iki ortağı CHP ile İYİ Parti arasında kriz yaşanıyor. CHP'li belediye başkanları ve özellikle Ekrem İmamoğlu, İYİ Partililerle toplantı için bile bir araya gelmiyor.

Politika

23.01.2024, 18:41

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, CHP'li belediye başkanlarına aba altından sopa gösterdi. Belediyede bazı işleri bir türlü halledemediklerini imâ eden Çelik, özellikle CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti'lileri dinlemediğini, söylenenleri yapmadığını dile getirdi. CHP'li başkanların 'İYİ Parti oylarıyla seçildiğini unutmuş göründüklerini' ifade eden Çelik, sosyal medya hesabında şunları yazdı:

"2019 mahalli seçimlerinde, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere AKP'nin kaleleri Millet İttifakı (İYİ Parti ve CHP) tarafından kazanıldı. Ancak, CHP'li belediyeler ve başkanları (özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Millet İttifakı çatısı altındaki ittifak ortakları İYİ Parti'nin oyları ile seçildiklerini unutmuş görünmektedirler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan resepsiyonuna damga vuran diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan... Haberi Görüntüle

'BİZİMLE İSTİŞARE BİLE ETMİYOR'

"Bu belediyeler ve başkanları; İYİ Parti il ilçe teşkilatlarını ve milletvekillerini yok sayıp herhangi bir konuda istişare etmekten bile imtina etmektedirler. İYİ Parti, ittifak gereklerine her türlü saygıyı gösterip bu iş birliği için her türlü gayreti sürdürürken CHP'li belediye ve belediye başkanlarının bu tavrı asla kabul edilemez."

"Aynı yaklaşımı, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerini Millet İttifakı'nın kazanmasından sonra da devam edeceği ortadadır. Bu sebeple, 2023 seçimleri için İYİ Parti ve CHP'nin yapacağı ittifak müzakerelerinde CHP'nin bugünkü tavrı belirleyici olacaktır."

İYİ Parti'li Çelik'in bu mesajları Meral Akşener'in bilgisi dahilinde yazıp yazmadığı meçhûl. Akşener geçmişte İmamoğlu'na "İstanbul'un Fatih'i" diye hitap etmişti.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading