Yandex Metrica

Sitede Ara

Fahrettin Altun, Adalet Divanı'nın başörtüsü kararını değerlendirdi

Fahrettin Altun, Adalet Divanı'nın başörtüsü kararını değerlendirdi

Cumhurbaşlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Avrupa Adalet Divanı'nın tartışmalara yol açan başörtüsü kararını Al Jazeera'ye yazdığı makale ile değerlendirdi.

Politika

23.01.2024, 17:42

Makalesinde, "AB, Müslüman vatandaşlarına karşı açıkça ayrımcılık yaparken demokrasi ve insan haklarının kalesi olduğunu iddia edemez." diyen Altun, Adalet Divanı'nın kararını 'skandal' olarak nitelendirdi.

İYİ Parti'de kurultay günü: Meral Akşener'in koltuğu için 4 aday yarışacak İYİ Parti'de kurultay günü: Meral Akşener'in koltuğu için 4 aday... Haberi Görüntüle

'AB İNSAN HAKLARI KONUSUNDA İKİ YÜZLÜ BİR YAKLAŞIM İÇERİSİNDE'

Adalet Divanı kararının, Avrupalı ​​Müslümanların güvenliği, özgürlükleri ve hakları konusunda giderek artan endişeleri arttırdığını ifade eden İletişim Başkanı, "AB'nin insan hakları, din özgürlükleri ve eşitlik konusundaki ikiyüzlü yaklaşımını bir kez daha ortaya koydu." dedi.

Fahrettin Altun'un yazısından önemli noktalar şu şekilde:

Mahkemenin kararı, Avrupa'nın kademeli olarak İslamofobiye doğru ilerleyişini fark eden hiç kimse için sürpriz olmadı. Nitekim Avrupa'da Müslümanları şeytanlaştırmaya, marjinalleştirmeye ve hatta suçlulaştırmaya yönelik sistemli bir çaba yıllardır sürüyor.

11 Eylül saldırıları ve sözde “teröre karşı savaş”ın başlamasının ardından tüm dünyada görünür hale gelen İslamofobi, son yıllarda Avrupa siyasetinin ana akımına yavaş yavaş nüfuz etti. Siyasi yelpazedeki Avrupalı ​​politikacılar, ekonomik gerilemeler, artan işsizlik, düzensiz göç, toplumsal hoşnutsuzluk ve küresel terör için Müslümanları günah keçisi yapmaya başladı.

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

'MÜSLÜMAN KARŞITI AYRIMCILIK MEŞRULAŞTIRILDI'

Avrupa'da Müslüman karşıtı davranışlar ve duygular uzun süredir artıyor olsa da, Adalet Divanı'nın kararı AB'nin Müslümanlarla ilişkilerinde hala önemli bir dönüm noktası oldu. Mahkeme, şirketlerin Müslüman çalışanlarının başörtüsü takmasını yasaklamasına izin vererek, Avrupa işyerlerinde Müslüman karşıtı ayrımcılığı kurumsallaştırdı, yasallaştırdı ve meşrulaştırdı.

AB'nin ikiyüzlülüğünü daha iyi anlamak için bir düşünce deneyi yapalım. Türkiye gibi Müslüman çoğunluklu bir ülkenin üst mahkemesi Hıristiyan, Yahudi veya Hindu vatandaşlarına karşı benzer bir karar yayınlasaydı Avrupalı ​​liderler nasıl tepki verirdi? Cevap elbette çok açık. Mahkemeyi dini özgürlükleri ve insan haklarını baltalamaktan mahkum ederlerdi. Uluslararası kurumları, ülkeye kendi vatandaşlarına karşı ayrımcılık yaptığı için yaptırım uygulamaya çağırırlardı. Kararı haksız ve kabul edilemez olarak nitelendirebilirlerdi. Ancak Avrupalı ​​Müslümanlara karşı ayrımcılık yapan AB'nin en yüksek mahkemesi olduğunda, söyleyecek çok az şeyleri var gibi görünüyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading