Yandex Metrica

Eyalete 'tamam' deyin, Mansur Yavaş'ı bile destekleriz: Demirtaş'tan Altılı'ya bir mesaj daha

Eyalete 'tamam' deyin, Mansur Yavaş'ı bile destekleriz: Demirtaş'tan Altılı'ya bir mesaj daha

Selahattin Demirtaş Edirne Cezaevi'nden bir röportaj daha verdi. Birkaç gün önceki beyanında Altılı Masa'yı 'yürekli olmaya' çağıran Demirtaş, bu kez şartlarının kabul edilmesi halinde Mansur Yavaş'a bile razı olacaklarını açıkladı.

Politika

23.01.2024, 20:22

HDP'li Selahattin Demirtaş, Altılı Masa'yı kamuoyu önünde eyalet pazarlığına ikna etmeye çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde başta CHP ve İYİ Parti olmak üzere tüm muhalefeti 'cesur olmaya' çağıran ve "Troller saldırır diye korkmasınlar, Altılı Masa'yı müzakereye bekliyoruz" diyen Demirtaş, cezaevinden bir mesaj daha göndererek 'şartlarının kabul edilmesi halinde' Mansur Yavaş'a bile destek verebileceklerini söyledi. 

T24'ten Cansu Çamlıbel'in sorularını >cevaplayan Demirtaş, Altılı Masa ile kapalı kapılar ardında temas kurmak istemediklerini ve pazarlığın açık, şeffaf olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti. Demirtaş, HDP taleplerinin 2021 Eylül'ünde açıklanan 11 maddelik tutum belgesinde yazılı olduğunu ifade etti. 

Sözkonusu >belgedeki maddelerde 'demokratik anayasa' kılıfı altında Türkiye'nin etnisite ve lisan bakımından bölünmesine yol açacak talepler bulunuyor. Tutum belgesinde sıralanan şartlar arasında, 'komşularla barış' maddesi de var. 'Barış' kelimesiyle gizlenen dayatma, Suriye ve Irak'ta terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik operasyonların tamamen sonlandırılması isteğini içeriyor.  

HDP'nin internet sitesinden ulaşılabilecek tutum belgesindeki maddeler, Türkiye, Irak ve Suriye'yi parçalamayı hedefleyen Amerikan planlarıyla tam bir uyum içerisinde olmasıyla dikkat çekiyor. 

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

T24'TEN AMERİKAN JARGONU: HDP EŞİTTİR KÜRT!

Selahattin Demirtaş'a soru yöneltirken HDP'lilerden 'Kürtler' diyerek bahseden muhabir Cansu Çamlıbel AK Parti'ye oy veren Kürt vatandaşları Kürt olarak tanımlamadığını ortaya koydu. 

Demirtaş'a "Mansur Yavaş Kürtlerin kırmızı çizgisi midir?" sorusunu yönelten Çamlıbel, Türkiye'nin 25 eyalete bölünmesi gerektiğini düşünen eski HDP liderinden şu cevabı aldı: 

"İlkeler, sistem, kurumsal denge ve denetleme gibi temel konularda uzlaşma sağlandıktan sonra ismin ne olacağı ikinci plana düşer. Güven veren bir uzlaşma olursa her isim aday olabilir ve kesinlikle de kazanır.

İnsanlar aday adayları konusunda kişisel fikirlerini açıklamakta özgürdürler ancak HDP kurumsal görüş olarak hiçbir isim için olumlu ya da olumsuz görüş açıklamadı, ilkeleri öne çıkardı ve kırmızı çizgi koymadan müzakereye hep açık oldu. Başka türlüsü politik değil, kişisel tutum olur. HDP yönetimi bu konularda başından beri tutarlı ve açık davrandı."

Mehmetçik yurt içinde ve sınır ötesinde terör örgütü PKK/YPG'nin kabusu oldu. Öldürülen, yaralı ya da sağ ele geçirilen veya teslim olmaya ikna edilen terörist sayısı son 8 yılda 37 bini aştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading