Yandex Metrica

Sitede Ara

Erdoğan, Merkel'e İstanbul Boğazı'nı anlattı böyle veda etti

Erdoğan, Merkel'e İstanbul Boğazı'nı anlattı böyle veda etti

Almanya'daki görevini bırakmaya hazırlanan Şansölye Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Huber Köşkü'nde görüştü. Erdoğan, Angela Merkel'e Huber Köşkü balkonunda İstanbul Boğazı'na anlattı. Erdoğan, ikili zirvenin ardından Merkel'i el sallayarak uğurladı.

Politika

23.01.2024, 18:08

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle bugün Türkiye'yi ziyaret etti. 

Angela Merkel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşme için Huber Köşkü'ne geldi. Burada Erdoğan ile golf aracına binen Merkel, köşkün sahil kısmındaki alana geldi. Erdoğan ve Merkel, görüşme öncesinde Huber Köşkü'nün balkonuna çıkarak İstanbul Boğazı'nı izledi. 

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

GAZETECİLERİ SELAMLADILAR

Türkiye ve Almanya bayrağının yanında duran iki lider, burada bekleyen yerli ve yabancı çok sayıda gazeteciyi selamladı. Daha sonra iki lider, görüşme için buradan ayrıldı. Erdoğan ve Merkel'in 15 dakika süren görüşmesi sona erdi. İki lider görüşmenin ardından yemeğe geçti. İki lider, ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan resepsiyonuna damga vuran diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan... Haberi Görüntüle

HANGİ KONULARI GÖRÜŞTÜLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'in her zaman sağduyulu ve çözüm odaklı bir yaklaşım sergilediğini söyledi. Merkel ise ''İnsan kaçakçılığını engellemek istiyoruz. AB'nin bu konuda Türkiye'yi desteklemesi bir gereklilik, bir şart'' ifadelerini kullandı. Erdoğan ile Merkel arasında koalisyon hükümetleri diyaloğu yaşandı. Erdoğan, koalisyonun işleri zorlaştırdığını belirterek ''Başkanlık sistemiyle koalisyonlardan kurtulduk'' dedi. Merkel ise, bir başkanlık sistemi uygulamak istemediklerini ve Almanya'daki sistemin koalisyonlar için daha uygun olduğunu söyledi.

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

EL SALLAYARAK YOLCU ETTİ

Görevini bırakmaya hazırlanan Merkel ile Huber Köşkü'nde görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak açıklama sonrasında Alman lideri el sallayarak yolcu etti. (*Auf wiedersehen: Görüşürüz)

İşte iki liderin görüşmesinden objektiflere yansıyan diğer kareler...




Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading