Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan telefon diplomasisi: Önce Paşinyan ardından Zelenski ve Putin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan telefon diplomasisi: Önce Paşinyan ardından Zelenski ve Putin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ardından Erdoğan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile tahıl ihracı için güvenli koridor meselesini telefonda görüştü.

Politika

17.03.2024, 03:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yogun bir diplomasi trafiıği içinde. Cumhurbaşkanlığığ İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamalara göre Erdoğan önce Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ardından da Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putun ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan resepsiyonuna damga vuran diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan... Haberi Görüntüle

KARŞILIKLI BAYRAM KUTLAMASI

Paşinyan ile yaphılan görüşmede Ermenistan Başbakanı, Erdoğan'ı Kurban Bayramı vesilesiyle tebrik etti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaklaşan Vardavar Bayramı vesilesiyle Başbakan Paşinyan'ı tebrik etti.  İki lider, bölgedeki barış ve istikrarın güçlendirilmesine de katkı sağlayacak Türkiye ile Ermenistan arasındaki ikili normalleşme sürecine verdikleri önemi vurgularken, özel temsilcilerin 1 Temmuz'daki görüşmelerinde uzlaşıya varılan hususların yakın zamanda uygulanması yönündeki beklentilerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

ZELENSKİ İLE 'TAHIL' GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile telefonda görüştü. Erdoğan ile Zelenski arasında görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşı ve Karadeniz'de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulmasına dair hususlar ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, en büyük temennilerinin Ukrayna'ya barışın gelmesi olduğunu vurgulayarak, Ukrayna'nın tahıl ürünlerinin dünya pazarına ulaştırılması için Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan plana dair çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti. 

Ukrayna ile Rusya arasında çözümün her halükarda diplomasi yoluyla olacağını, bunun için de müzakere masasının açık tutulması gerektiğini belirten Erdoğan, İstanbul sürecinde kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk dahil ihtiyaç duyulan her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını dile getirdi. 

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN, PUTİN İLE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra ise Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Yapılan teelfon görüşmesinde, Suriye'deki durumun yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşı ve Karadeniz'de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulmasına dair hususlar ele alındı. Erdoğan, mevkidaşına Suriye'deki sınır-ötesi mekanizmanın uzatılmasına önem atfettiğini vurgularken, Birleşmiş Milletler'in Karadeniz'de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulması planıyla ilgili olarak harekete geçme zamanının geldiğini belirtti.

Diğer taraftan, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın kalıcı ve adil bir barışla, müzakereler yoluyla sona erdirilmesi gerektiğini yineleyen Erdoğan, Türkiye olarak, müzakere sürecinin yeniden canlandırılması için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarının altını çizdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading