Yandex Metrica

Sitede Ara

CHP'nin Maltepe mitingine kimler gelecek? Bu sorunun cevabını Kılıçdaroğlu da merak ediyor

CHP'nin Maltepe mitingine kimler gelecek? Bu sorunun cevabını Kılıçdaroğlu da merak ediyor

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ayrışmaya sahne olan Altılı İttifak Masası'nın akıbeti, CHP'nin cumartesi günü yapacağı mitingde belli olacak. Liderlerin Kılıçdaroğlu'na destek verip vermeyeceği büyük bir soru işareti.

Politika

23.01.2024, 19:17

İstanbul'daki MYK toplantısının ardından ani bir kararla güvenlik şirketi SADAT'ı basmaya giden Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs'ta gençlerle Anıtkabir'e yürürken "SADAT'ları, beşli çeteleri beraber ezeceğiz" dedi. Partinin il başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen 4 yıl 11 aylık hapis kararının Yargıtay tarafından onanmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Bursa'da planlanan mitingin İstanbul'a alındığını bildirmiş, cumartesi günü Maltepe Sahil Miting Alanı'nda 'Milletin Sesi' toplantısının gerçekleştirileceğini açıklamıştı. 

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

KİMLERİN KATILACAĞINI HENÜZ KİMSE BİLMİYOR

Şimdi gözler İstanbul'daki bu mitinge çevrildi. CHP'de Ekrem İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki sürtüşmenin Maltepe mitingine nasıl yansıyacağı merak konusu. Üstelik Altılı İttifak liderlerinin Maltepe'de Kılıçdaroğlu'na destek verip vermeyeceği de bilinmiyor. Cumhuriyet gazetesine konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP milletvekillerinin miting alanında halkın arasında olacağını belirtirken, Altılı İttifak Masası'nın diğer paydaşları hakkında yorum yapmaktan kaçındı. 

Salıcı, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan yahut Gültekin Uysal'ın Kılıçdaroğlu'na destek için mitinge gelip gelmeyeceği konusunda bir fikri olmadığını bildirdi. Bu liderler dışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da Maltepe mitinginde bulunacağı şüpheli. Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu son olarak, annesi vefat eden HDP'li Mithat Sancar'a taziye ziyaretinde buluşmuştu. CHP'nin İstanbul'daki açıkhava toplantısı, hem Kılıçdaroğlu-İmamoğlu gerilimi hem de Altılı Masa'nın durumu konusunda önemli bir gösterge olacak. 

Kılıçdaroğlu CHP Gençlik Kolları üyeleriyle birlikte Anıtkabir'e yürüdü. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading