Yandex Metrica

CHP'nin ajansa ödediği para belli oldu: Akan Abdula soluğu yurtdışında aldı

Kendisine akıl veren reklam şirketini 14 Mayıs hezimeti sonrası kapı dışarı eden Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Ajans Abdula'ya ödediği rakam belli oldu: Tam 49 milyon lira...

Politika

21.02.2024, 15:54

İki yıldan fazla bir süredir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kampanyalarına yön veren FutureBright şirketi, müşterisine seçimde hezimet yaşatmasına rağmen keseyi doldurmayı başardı. 

Şirketin Yugoslavya göçmeni sahibi Akan Abdula'nın reklam kampanyaları için Kılıçdaroğlu'ndan toplamda 49 milyon TL aldığı ortaya çıktı. 

Kemal Kılıçdaroğlu ve Akan Abdula

CHP Lideri'nin mutfak ve kitaplık önünde çektiği görüntülerin fikir babası olan Abdula, aynı zamanda 'marteniçka' sembolü ile 'Sana söz yine baharlar gelecek' sloganıyla dikkat çekmişti. 

OdaTV'nin haberine göre CHP, Abdula'nın şirketi FutureBright'a kampanyalar için tam 49 milyon TL ödedi. Kılıçdaroğlu sayesinde büyük bir servet kazanan Akan Abdula, 14 Mayıs hezimetinin ardından sözleşmesinin feshedilmesiyle soluğu yurtdışında aldı. 

Seçim kampanyası sırasında sosyal medyadaki trol ağı için kesenin ağzını açan ve reklam ajanslarına da dev bütçeler ayıran Kılıçdaroğlu, toplamda 356 milyon TL harcadı. Akan Abdula bu ödeneğin 49 milyonunu tek başına cebe indirdi. 

Kılıçdaroğlu'nun evinde çektiği kliplere incelikle yerleştirilen imgeler Akan Abdula'nın fikriydi. 

Yugoslavya doğumlu, ABD eğitimli ünlü reklamcı Abdula'nın ABD yahut İngiltere'ye yerleşmeyi düşündüğü belirtiliyor. Bir konuşmasında "Tanımlayamazsan durduramazsın" diyen ve 'Öngörülemeyenler' isimli bir de kitap yazan 'Ajans Abdula', Cumhur İttifakı seçmeninin zihin yapısını da, halkın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la olan bağını da, milyonlar kazanmasına rağmen tanımlayamadı. 

Abdula'nın verdiği akılla yola çıkan Kılıçdaroğlu 14 Mayıs'ta hezimete uğradı, 28 Mayıs'ta da cumhurbaşkanı seçilemedi. TBMM'de milletvekillerinin yemin törenini locadan izlemek zorunda kalan Kılıçdaroğlu şimdi genel başkanlık koltuğunu korumaya çalışıyor. 

Seçim itirazları sona erdi: YSK karara bağlamak için bugün toplanıyor Seçim itirazları sona erdi: YSK karara bağlamak için bugün toplanıyor Haberi Görüntüle

ABDULA İDDİALARI REDDETTİ: GİTMEDİM

OdaTV sitesinde yayınlanan bilgilere ilişkin bir açıklama yapan Akan Abdula, yurtdışına çıktığı iddiasını yalanladı. Kendisi hakkında yoğun bir kara propaganda yürütüldüğünü ileri süren Abdula, sosyal medya hesabındaki mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Reklamcı değil stratejistim. Seçim kampanyasının reklam tarafını ben yapmadım. Böyle bir para almadım. Ülkemi terk etmedim. FETÖ okullarında falan okumadım. Önemsiz ama marteniçkalarla bile ilgim yok. Yalanların sonu yok. Hayat hikayeme web sitem dahil her yerden ulaşılabilir. Tüm iftiralarla hukuk önünde hesaplaşacağım. Şeffaf bir şekilde süreçlerle ilgili herkesi yine buradan bilgilendireceğim."
 

Kılıçdaroğlu, Akan Abdula'yı kovduktan sonra 15 Mayıs'ta kendi imkanlarıyla "Burdayım be burdayım!" klibini çekmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading