Yandex Metrica

Sitede Ara

CHP 15 Temmuz'u önceden biliyordu! Kılıçdaroğlu hakkında şok iddialar

CHP 15 Temmuz'u önceden biliyordu! Kılıçdaroğlu hakkında şok iddialar

CHP eski genel başkan yardımcısı Öztürk Yılmaz, Kılıçdaroğlu'nu FETÖ ekibinin yönlendirdiğini belirtti, meşhur '14. kat'a dikkat çekti ve ekledi: "15 Temmuz darbe girişimini önceden bildiklerini düşünüyorum."

Politika

22.03.2024, 12:49

CHP'nin eski genel başkan yardımcısı Öztürk Yılmaz, TVNET'te katıldığı Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz'ün sorularını cevapladı. Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) CHP üzerindeki etkisine dikkat çeken Yılmaz, parti binasının 14. katında 'FETÖ kadrosunun olduğunu' ve orada gizli görüşmelerin yapıldığını dile getirdi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu FETÖ konusunda defalarca uyardığını kaydeden Yılmaz, "Çok uyardım ama dinlemedi. Ben 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildiklerini düşünüyorum" dedi. 

FETÖ'nün partide hakimiyet kurmasına karşı çıktığını ve bu yüzden dışlandığını kaydeden Öztürk şunları söyledi:

"(Kemal Kılıçdaroğlu'na) Dedim ki, 'bak bunları ihraç et, eğer ihraç etmiyorsan ben seninle çalışmayacağım. FETÖ ile içli-dışlı olanlardan bahsediyorum. Bazılarının ismini de verdim. En başından beri uyardım. CHP'de '14. kat' diye bir şey var. Her ne hikmetse her şey orada dönüyor. Genel başkan yardımcılığı bile formalite. 14. kat... 15 Temmuz darbe girişiminin olacağını daha önceden bildiklerini düşünüyorum. Çünkü Enver Altaylı iddianamesinde ne çıkıyor? Kılıçdaroğlu'nun özel danışmanıyla 1200 defa görüşmüş. Tutuklanmadı o kişi, hâlâ özel danışman..."

'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye geçmeye hazırlanıyor! 'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye... Haberi Görüntüle

DARBE BAŞARISIZ OLUNCA KINADI

"Ülkenin gündemiyle değil bazı dış odakların gündemiyle hareket eden insanlar var. Onların bazı ağababalarının olduğunu düşünüyorum. Ben bunlara itiraz etmezsem neye itiraz edeceğim? 15 Temmuz'da Kılıçdaroğlu ile Atatürk Havalimanı'ndaydım. O gitti, ben orada kaldım. 15 Temmuz'u TV'de ilk kınayan kişiyim. Kılıçdaroğlu'nun o tankların arasından nasıl çıkıp gittiğini bilmiyorum. Ardı ardına kendisini arayıp 'darbeyi kınayın' dedim, 4 defa... Artık en son, darbenin başarılı olamayacağı anlaşılınca zar zor kınatabildik."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading