Yandex Metrica

Bu kadar sert dönmeyin beliniz kırılacak! Bay Kemal'in yeni halini takipçileri bile yadırgıyor

Kemal Kılıçdaroğlu ile kurmayları 14 Mayıs sonrası yeni bir dünyaya uyandı. CHP yönetimi öylesine sert bir U dönüşüne imza attı ki, Millet İttifakı destekçileri oy verdikleri kişiyi tanıyamaz hale geldi.

Politika

23.01.2024, 20:55

Kemal Kılıçdaroğlu 14 Mayıs sonrası farklı bir dünyaya uyandı. Milletin Türkiye'yi böldürmeme kararlılığını iyice idrak etmiş görünen CHP Lideri öyle bir U dönüşüne imza attı ki, Kılıçdaroğlu ile kurmaylarının haline Millet İttifakı destekçileri bile inanamıyor. 

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınmış Suriyelilerin zorla gönderilemeyeceğini belirten ve sık sık 'kalp işareti' yapan 'sevgi pıtırcığı', 14 Mayıs sonrası milyonlarca kişiyi sınırdışı edeceğini söylüyor. 

Seçimin ilk turunda ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'a oy vermiş kitleye göz kırpan Kılıçdaroğlu, aynı zamanda dün PKK ve FETÖ'nün 'terör örgütleri olduğunu' hatırlayarak uzun süredir ilk kez 'PKK' ve 'FETÖ' kelimelerini telaffuz etti. 

FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki vatansever subaylara kumpas kurduğundan bahseden CHP Lideri, o subaylar 15 Temmuz gecesi FETÖ'cülerle çarpışırken kendisinin tankların arasından sıyrılarak darbeyi evinde izlediğinden bahsetmedi. 

Sık sık 'vatan' kelimesini kullanmaya başladığı görülen Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs öncesi PKK'nın siyasi uzantılarıyla yaptığı pazarlıkları da inkar etti. HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden Kılıçdaroğlu için kampanya yürüttüğü seçim süreci, HDP/Yeşil Sol ile CHP'nin açık ittifakına sahne olmuştu. 

Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra meydanlara inen HDP eş başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar, birdenbire Abdullah Öcalan'a özgürlükten, tüm 'tutsakların' salıverileceğinden ve Doğu-Güneydoğu'nun 'özerk yönetileceğinden' bahsetmeye başladı. 

CHP'de Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarından Sezgin Tanrıkulu ise sözde Kürt sorununun çözümü için PKK'nın Kandil'deki elebaşlarıyla birlikte bir rapor hazırlandığını, oldukça marjinal maddelerden oluşan bu raporun kamuoyuna açıklanması halinde uyandıracağı etkiyi yanındakilere şöyle anlattı: "Bu raporu gören Türkler bize asla oy vermez!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Haberi Görüntüle

KANAS CANAN DA 'VATAN'A DÖNDÜ

14 Mayıs sonrası tornistan yapan bir başka isim Canan Kaftancıoğlu oldu. Türk milletini Ermenilere soykırım yapmakla suçlayan, PKK'lı Sakine Cansız'ı Paris'te devletin katlettiğini öne süren Kaftancıoğlu, Amerikan medyası FOX TV'de günah çıkardı. 

"Biz terör örgütlerinin ismini bile anmayız" diyen 'Kanas Canan', Abdullah Öcalan'ı serbest bıraktırmaya Kemal Kılıçdaroğlu'nun yetkisi de niyeti de olmadığını ileri sürdü. 

CHP yönetimi FETÖ'cülerin devlet kadrolarında yeniden istihdam edileceği şeklindeki vaatlerden de köşe bucak kaçıyor. Bu bel kıran nitelikteki U dönüşü ve takiyenin 28 Mayıs'a kadar sürmesi bekleniyor. 

PKK elebaşı Duran Kalkan, 14 Mayıs sonrası yayınladığı görüntüde CHP ve ortaklarının iyi kampanya yürütemediğinden yakındı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading