Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP'nin 'Sakın Türkler duymasın' dediği raporda ne var? Sır gibi saklanan maddeler açıklanırsa...

CHP'nin 'Sakın Türkler duymasın' dediği raporda ne var? Sır gibi saklanan maddeler açıklanırsa...

PKK'nın Kandil'deki elebaşları ve HDP Danışma Kurulu ile irtibat halinde bir rapor hazırlayan CHP'li Sezgin Tanrıkulu, terör örgütüne silah bıraktıracağını, yeni bir çözüm sürecinin de Meclis onayıyla başlatılacağını iddia ediyor. Tanrıkulu imzalı rapordaki maddeler o kadar marjinal ki, CHP yönetimi "Bunu gören Türkler bize oy vermez" diyerek skandal vaatleri sır gibi saklıyor.

Gündem

31.01.2024, 12:04

CHP'nin PKK yandaşı partilere 14 Mayıs için verdiği vaatlerin içeriği merak ediliyor. Kandil'le doğrudan irtibat kurarak bir 'Kürt Raporu' hazırladığı söylenen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, önceki gün verdiği beyanatla dikkatleri üzerine çekti. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin onayıyla yeni bir 'çözüm süreci' başlatacaklarını söyleyen Tanrıkulu, PKK'ya da silah bıraktıracaklarını iddia etti. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Tanrıkulu'nun Kürt Raporu oluştururken HDP Danışma Kurulu'ndaki isimlerden de destek aldığını kaydetti. 

Selvi'nin hatırlattığı HDP Danışma Kurulu'nda Hasan Cemal, Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu ve Rıza Türmen bulunuyor. Kandil'le irtibatı bilinen gazeteci Hasan Cemal, PKK'ya müzahir Yeşil Sol Parti'den milletvekili adaylığını açıklamıştı. Hasan Cemal'in ardından gazeteci Cengiz Çandar da "Türk askerini Suriye ve Irak'tan çekeceğiz" vaadinde bulunan partiye dahil oldu. 

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun Kandil'le irtibat halinde hazırladığı raporda hangi maddelerin yer aldığı şimdilik bilinmese de HDP'li isimlerin açıklamaları, buna ilişkin bazı işaretler sunuyor. 

HDP'li Sırrı Sakık'ın "Kapalı kapılar ardında söylenenlerin kamuoyuna da deklare edilmesi gerekir" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'na aba altından sopa gösterdiği o vaatler öylesine 'marjinal' ki, Tanrıkulu imzalı rapor partide sır gibi saklanıyor. 

Abdülkadir Selvi'ye göre rapor açıklanırsa ülkede büyük bir infial olacak. Zira rapordaki maddeleri okuyan bazı CHP yöneticileri, bunların ilan edilmesi halinde Türk seçmenlerin CHP'ye oy vermeyeceğinden endişe ediyor. Selvi bu konuda aldığı duyumu şöyle aktardı:

"CHP kulislerinde konuşulduğuna göre rapor HDP’yi de aşan öneriler getiriyormuş. CHP’ye yakın bazı akademisyen ve gazetecilerin raporun içeriği hakkında bilgisi olmuş. Bu rapor açıklandığında CHP seçimlerde çakılır, Kılıçdaroğlu, Türk seçmenden, özellikle de milliyetçi ve ulusalcı kesimden oy alamaz diye açıklanması yasaklanmış."

Pervin Buldan, Kemal Kılıçdaroğlu, Mithat Sancar

Sezgin Tanrıkulu'nun Kandil'deki PKK elebaşları ve HDP Danışma Kurulu üyeleriyle birlikte son şeklini verdiği raporda şu maddelerin bulunduğuna kesin gözüyle bakılıyor: 

  • PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması sağlanacak.
  • PKK'nın hak iddia ettiği bölgelerde 'özerklik' ilan edilecek.
  • Muhtariyet verilen il ve ilçelerde resmi eğitim dili Kürtçe olacak.
  • Suriye'de PKK/YPG tarafından işgal edilen yerler ile Türkiye'de özerklik ilan edilmiş bölge arasında tam entegrasyon devreye sokulacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading