Yandex Metrica

Binlerce işadamını hırsızlıkla suçladı: 418 milyar doları zorla alacağım!

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısında tuhaf bir konuşmaya imza attı. Devletten aldığı ihale karşılığı hizmet üreten binlerce işadamını hırsızlıkla suçladı; onlara 'çete', 'mafya', 'alçak' dedi. Kılıçdaroğlu binlerce tazminat davasıyla karşı karşıya kalabilir.

Politika

23.01.2024, 20:19

Devlete ihale karşılığı hizmet sunan bütün firmaları 'hırsızlıkla, devletten para çalmakla' suçlayan ve onlara 'mafya artıkları' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki grup toplantısında zehir zemberek ifadeler kullandı. 

AK Parti hükümetleri döneminde işadamlarına verilmiş ihalelerin toplam tutarını 418 milyar dolar olarak hesaplattığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "İktidarımızda bu 418 milyar doları sizden tahsil edeceğiz" dedi. 

İşte Kılıçdaroğlu'nun kullandığı ifadelerden satır başları:

"Çok para... Doymayacakları kadar çok para... Milletten çaldıkları para.... Beşli çete dediğime bakmayın, bunların kod ismi 'beşli'... Aslında bunların sayısı binlerce. Kuruşu kuruşuna uzman arkadaşlarıma hesaplattım. Bu saray iktidarı sırasında devlet hazinesinden bunlar ne kadar para çaldılar? Hesaplattım; 418 milyar dolar. 

Bu iktidar döneminde çetelerin, mafya artıklarının, uyuşturucu çetelerinin çaldığı 418 milyar dolar... Sonra çıktım, çok açık biçimde söyledim; 'tahsil edeceğim rakam budur, defterinize yazın, sizden 418 milyar doları iktidarımızda tahsil edeceğiz, alacağız. 

Önce benimle konuşmak ve anlaşmak istediler. Kapıyı yüzlerine kapattım. Bir sonraki aşamaya geçtiler. Bu işin içinde bazı medya organları da var. Bunların hapislerden çıkan mafyaları var. Satın alınan araştırmacıları var. Medya ünlüleri var. Satın alınan gazetecileri var. Tüm bunları yöneten merkezleri var. Suret-i muhalefetten görünüp bir sürü insan da var bunların değirmenine su taşıyan... 

Her türlü operasyona başvurdular ama bilmedikleri bir şey var: Bay Kemal asla ve asla yolundan dönmez. Şimdi bu kürsüden bu çetelere, mafyalara, paramiliter yapılara seslenmek istiyorum... Be gafiller, be şerefsizler, be akılsızlar, be müptezeller, be çakallar! Siz mi beni kortucaksınız! Sizin önünüzde diz çöküp yaşamaktansa ayakta ölmeyi tercih ederim."


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading