Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu'na çantayla 300 bin dolar çağrısı: Beni mahkemeye ver

Kılıçdaroğlu'na çantayla 300 bin dolar çağrısı: Beni mahkemeye ver

Kemal Kılıçdaroğlu'nun '128 milyar dolar nerede' kampanyası sırasında döviz operasyonu için çantayla para gönderip 300 bin dolar satın aldığını ve 6-7 milyon lira kâr ettiğini söyleyen Mehmet Sevigen, CHP Lideri'ni kendisine dava açmaya davet etti.

Gündem

23.01.2024, 20:18

CHP'nin eski ağır toplarından ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu partiye sokan isim olarak bilinen Mehmet Sevigen, gündemi sarsan şok iddialarıyla ilgili CHP Lideri'ne çağrı yaptı. "Beni mahkemeye ver, iddialarımı ispatlayayım" diyen Sevigen hakkında Kılıçdaroğlu hâlâ suç duyurusunda bulunamadı. 

CHP eski milletvekili Mehmet Sevigen, '128 milyar dolar nerede?' kampanyası sırasında Kılıçdaroğlu'nun 300 bin dolara karşılık gelen Türk Lirası'nı koruma müdürüyle bir işadamına gönderip "Bana döviz alır mısın" dediğini ve o dönem kur manipülasyonuna CHP Lideri'nin de katıldığını söylemişti. 

Mehmet Sevigen

Sevigen kamuoyunu sarsan şu ifadeleri kullanmıştı:

"Koruma müdürüyle gönderiyor bir işadamına... 'Bana döviz alır mısın' diyor. Türkiye'nin dövize en çok ihtiyacı olduğu dönemde, 1 Temmuz 2020 tarihinde 300 bin dolarlık Türk Lirası karşılığını gönderiyor. Getiriyor çantayla, vekilin muhasebecisiyle sayıyorlar. Alıyorlar parayı gidiyorlar Ankara'da bir dövizciye. Dövizcinin adı da var onu vermeyeyim. Oradan 300 bin liralık döviz alıyorlar 6 liradan. Döviz sonradan 18 liralara fırladı, oralarda satılıyor. 6-7 milyon TL para kazanmış oluyor. Bu daha bir tanesi... Bir genel başkan, en iyi arkadaşına parayı elden yolluyor."

Bir hafta önce dile getirilen bu iddialar hakkında Kemal Kılıçdaroğlu hâlâ suç duyurusunda bulunmadı. Tanıklığına ilişkin Aydınlık gazetesi üzerinden bir çağrıda bulunan Mehmet Sevigen, CHP yönetimine meydan okuyarak "Beni mahkemeye verin, iddialarımı ispatlayayım" dedi. 

BİLSEM BİLSEM "Bireysel Degerlendirme Randevunuz Olusturulacaktir" ne demek? BİLSEM sınav sonucu... Haberi Görüntüle

ÖZTRAK'A TÜRK BAYRAĞI TEPKİSİ

Konunun CHP MYK toplantısından sonra CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a sorulduğunu ancak Öztrak'ın cevap vermek yerine kendisine hakaret ettiğini hatırlatan Sevigen, "Faik Öztrak Türk bayrağını indirenlere kızmıyor. Libya'ya asker gönderilmesine 'hayır' diyenlere itiraz etmiyor. Mavi Vatan için saçma sapan ifadeler kullanan Genel Başkan Danışmanı eski büyükelçi karşısında susuyor. Partiyi HDP'lilerle dolduranlara sesini çıkarmıyor. Bana saldırıyor. Kendisini telefonla aradım açmadı. Mesaj attım yanıt vermedi" diye konuştu. 

Türkiye'den Pakistan'a taziye mesajı: 'Kardeş Pakistan halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz' Türkiye'den Pakistan'a taziye mesajı: 'Kardeş Pakistan halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz' Haberi Görüntüle

BÜTÜN BELGELERİ GÖSTERMEYE HAZIRIM

İddialarının arkasında olduğunu vurgulayan Sevigen şunları söyledi:

"CHP hakaret edeceğine beni mahkemeye versin. Mahkemeye versin ki her şey yargıda ortaya çıksın. Ben bütün belgeleri göstereyim. Görüntü kayıtlarını izleteyim. Karşımda CHP’ye çökmüş bir ekip var. Gerçeklerin ortaya çıkmasından korkuyorlar. Hadi döviz aldın. Bu işlemi niye bankada yaptırmıyorsun? Yoksa paranın kayıtlara girmesi mi istenmedi. Bu para az bir para değil. Kaynağı ne? Bütün bunları konuşalım. Tekrar ediyorum. Ben hazırım. Beni mahkemeye versinler kamuoyu önünde hesaplaşalım."

CHP'li Mehmet Sevigen, FETÖ'nün MİT TIR'ları kumpası döneminde Enis Berberoğlu'na 'casusluk' soruşturmasına konu olan belgeleri veren kişinin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söylemişti. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading