Yandex Metrica

Bakan Dönmez güzel haberi verdi! Bugün itibarıyla 6 tane daha

Bakan Dönmez güzel haberi verdi! Bugün itibarıyla 6 tane daha

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konuk olduğu televizyon programında Türkiye'nin enerjideki son durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve 2023'te vatandaşları Karadeniz gazıyla buluşturma hedeflerini yineledi.

Politika

23.01.2024, 18:05

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, programına konuk olduğu NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bu yıl petrolün varil fiyatının 80 doların üzerine çıktığını söyleyen Bakan Dönmez, Avrupa'da üretimin azalması nedeniyle fiyatların yükseldiğine dikkat çekti.

'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye geçmeye hazırlanıyor! 'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN ENERJİ ARZI NE DURUMDA?

Bakan Dönmez, Türkiye'nin enerjideki durumunu değerlendirirken, teknik altyapı olarak herhangi bir sorun olmadığını belirtti ve kuraklık sebebiyle elektrik üretim miktarımızın azaldığını ifade etti.

Özer, Rusya'dan ilave gaz alınıp alınmayacağı yönündeki soruya karşılık, yetkililerin bir sıkıntı yaşanmayacağını ifade ettiğini söyledi.

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

GÜNDEMDE ZAM VAR MI?

Son günlerin en çok merak edilen konulardan biri de doğalgaz fiyatlarında artış olup olmayacağı. Bu konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Dönmez, "Fedakarlık yaparak vatandaşa en az şekilde yansıtıyoruz. Bir başka deyişle devlet olarak artan maliyetleri tam olarak yansıtmıyoruz. 30 yıldır bu sektörün içindeyim. Böylesini hiç görmedim." ifadelerini kullandı.

Elektrik zammına ilişkin cevap veren Dönmez, dar gelirli ailelerin elektrik tüketimlerinin bir kısmını karşıadıklarını ve devletin fedakarlık yaparak maliyeti vatandaşa yansıtmadığını hatırlattı. Dönmez, ayrıca devletin vergi gelirinden de 52 milyar TL fedakarlık yaptığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

KARADENİZ'DEKİ SONDAJ FAALİYETLERİ

Karadeniz'de sürdürülen sondaj çalışmalarına da değinen Dönmez, Türkali'de bugün itibariyle 6 kuyumuz olduğunu ifade etti. Bu kuyulardan aldıkları verilerin keşiflerini teyit eettiğini kaydeden Dönmez, "Hedef 2023'te vatandaşımızı Karadeniz gazıyla buluşturmak." dedi.

Bu konuda Rusya ile güzel bir işbirlikleri olduğunu söyleyen Dönmez, ileride iki, üç hatta dördüncü santraller gelebileceğini aktardı. Diğer taraftan maden ihracatının yılın ilk 9 ayında 4,38 milyar dolara çıktığını belirten Dönmez, bor ihracatında ise rekor beklediklerini kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading