Yandex Metrica

Bakan Bilgin: 21. yüzyılın Türk yüzyılı olmasını istiyoruz

Bakan Bilgin: 21. yüzyılın Türk yüzyılı olmasını istiyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Cumhuriyet'in 100. yılını, güçlü ve büyük Türkiye olma yolunda yeni bir dönemeç ve başlangıç yapacağız." dedi. gin, "2023 bizim daha büyük başarılara imza atmamızın bir başka başlangıç noktası olacaktır. Bu topraklar üzerindeki varlığımızı daha ileri güçlü bir ekonomiye; uluslararası sistemde, girişimcileri, markaları yarışan bir ülke olmaya, dış politikada saygınlığı artan, Türkiye acaba ne der? diyen Avrupa’da, Amerika’da ve Asya’da dünyanın merkezlerinde sorulacağı bir sorunun üretildiği bir Türkiye olacaktır. 21. yüzyılın Türk yüzyılı olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Politika

23.01.2024, 19:12

Bilgin, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği kentte, Vali Hamza Aydoğdu'yu ziyaret etti. Daha sonra Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer'i ziyaret eden Bilgin, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü Savaş'ın yeni bir rezilliği ortaya çıktı! Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü... Haberi Görüntüle

DÜNYADA SÖZÜ GEÇEN TÜRKİYE

Bakan Bilgin, AK Parti İl Başkanlığı’ndaki konuşmasında, "Altyapıda büyük bir değişim sağladık. Şehirler altyapılarına kavuştu. Anadolu ilk defa demir yollarıyla kara yollarıyla birbirine bağlandı. Bir ülkenin kalkınmasının temel şartı altyapıdır. Altyapının da ana ögesi ulaştırmadır. Çünkü hammaddeleri, malları, ürünleri, insanları pazara, pazarı devlere bütünleştiremiyorsanız orada durgun bir ekonomi, kapalı bir ekonomi dediğimiz şey vardır. Türkiye bunu kırdı. Yollar, köprüler. Düşünün Çanakkale Köprüsü, bunun maliyeti şu kadar, daha az maliyetli yatırımlar yapsak daha mı iyi olurdu? şeklindeki tartışmalar anlamsızdır. Nasıl 1971’de ilk açılan Boğaziçi Köprüsü’nü bugün tartışanlara gülüyorsak, muhtemelen bundan 20 sene sonra da bunlara gelecek tasavvurları yokmuş diyeceklerdir. Tutucu zihniyet her zaman olabilir. Bunun olması bir anlamda da faydalıdır. Yenilik yaptığınızın daha fazla fark edilmesine yol açar. 2023 bizim daha büyük başarılara imza atmamızın bir başka başlangıç noktası olacaktır. Bu topraklar üzerindeki varlığımızı daha ileri güçlü bir ekonomiye; uluslararası sistemde, girişimcileri, markaları yarışan bir ülke olmaya, dış politikada saygınlığı artan, Türkiye acaba ne der? diyen Avrupa’da Amerika’da Asya’da dünyanın merkezlerinde sorulacağı bir sorunun üretildiği bir Türkiye olacaktır. Türkiye her alanda askeri, savunma sanayiinde yakaladığımız başarının devam etmesi lazım. Türkiye jet motoru üretir hale geldi. Bu fevkalade önemli bir şey. 21. yüzyılın Türk yüzyılı olmasını istiyoruz" dedi.

MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen'e ziyarette bulunan Bakan Bilgin, daha sonra Valilik tarafından Hırkatol köyünde düzenlenen halk iftarına katıldı.

Bilgin, burada yaptığı konuşmada, ezanların, duaların ve yükselen bayrağın bu topraklardaki istiklalin ve varlığın işareti olduğunu ifade etti.

Allah'ın ömür boyu bu topraklarda Türk ve Müslüman olarak yaşamayı kendilerine nasip etmesini dileyen Bilgin, "Bu duygularımızın gerçekleşeceğine inancımız sonsuzdur. Türkiye büyük bir ülkedir. Bu ülkede bağımsız ve özgür yaşamak ancak güçlü ve onurlu bir devletle mümkündür." ifadelerini kullandı.

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

"2023'E GÜÇLÜ BİR GİRİŞ YAPACAĞIZ"

Bilgin, Türkiye'nin son 20 yılda demokratikleşme yolunda ileriye doğru adımlar attığını ve kalkınmasını hızlandırdığını, fert başına düşen milli gelirde 3 bin dolardan bugün 10 bin dolarlara çıkan bir ülke haline geldiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Bunlar tesadüfi değildir. Önümüzde 2023 var. 2023 Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılıdır. 100. yılını kutlayacağımız Cumhuriyet'e güçlü bir şekilde girmek mecburiyetindeyiz. Onun için pandeminin getirdiği sorunları, enflasyonu, hayat pahalılığını bunları kısa sürede yenmemiz lazım ve yeneceğiz. Oradan 2023'e güçlü bir şekilde giriş yapacağız. Cumhuriyet'in 100. yılını, güçlü ve büyük Türkiye olma yolunda yeni bir dönemeç ve başlangıç yapacağız."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading