Yandex Metrica

Areda Survey anketinden çarpıcı sonuçlar: Hangi lider önde? Halk çözümün adresi olarak kimi görüyor?

Areda Survey anketinden çarpıcı sonuçlar: Hangi lider önde? Halk çözümün adresi olarak kimi görüyor?

Ağustos ayının son günlerinde 2 bin kişiyle yapılan anket, halkın Türkiye'deki ekonomik sorunları çözecek adres olarak Altılı Masa'yı değil Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti gördüğünü ortaya koydu.

Politika

23.01.2024, 19:48

Kamuoyu araştırma şirketi Areda Survey'in 23-27 Ağustos tarihleri arasında 2 bin kişiyle yaptığı anketin sonuçları açıklandı. Çarpıcı veriler ortaya koyan araştırma, vatandaşların Türkiye'de ekonomik sorunların çözümü için yegane adres olarak yine hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gördüğünü ortaya koydu. 

Ankete katılanlar, ağustos ayının en önemli gündem maddeleri olarak ekonomi (yüzde 47,4), zamlar ve hayat pahalılığını (yüzde 15,3) gösterirken, "Bu sorunları kim çözer?" sorusuna ise yüzde 48,8 oranında "Hükümet çözer" cevabı verdi. Krizi muhalefet partilerinin çözeceğine inananların oranı ise yüzde 35,9'da kaldı. Vatandaşların yüzde 15,3'ü ise "Hiçbiri çözemez" diyor. 

Özellikle son bir yıldır tüm dünyayı saran ekonomik kriz, yükselen faturalar ve enflasyon konusunda halkın çözüm adresi olarak Altılı İttifak'ı değil Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki hükümeti görmesi dikkat çekici bulunuyor. 

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU VE GÜL EN ALT SIRADA

Abdullah Gül ve Ekrem İmamoğlu

Ankete katılanlara muhalefetin muhtemel cumhurbaşkanı adayının kim olabileceği de soruldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 33,4 ile yarışı önde götürürken bir süredir yükselişini sürdüren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 32,8'le Yavaş'ın ardından ikinci sırada geliyor. 

Kılıçdaroğlu'nu yüzde 9,2'lik oranla Selahattin Demirtaş takip ediyor. Dördüncü sırada cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıklamasına rağmen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener (yüzde 8,1) geliyor. 

Mansur Yavaş ve Meral Akşener

Areda Survey anketi, cumhurbaşkanı adaylığı için kulislerde isimleri sürekli gündemde tutulan Ekrem İmamoğlu ile Abdullah Gül'ün hezimet yaşadığını ortaya koydu. Bir süredir sıralamada hızla gerilemekte olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, ankete katılanların ancak yüzde 4,9'unun desteğini alabildi. Altılı İttifak'ı perde gerisinden yönlendirmeye çalışan eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise yüzde 3,2'lik oranla son sırada bulunuyor. 

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

BU PAZAR SEÇİM OLSA...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Areda Survey anketinin en önemli sorusu şüphesiz "Bu pazar seçim olsa cumhurbaşkanlığı için kime oy verirsiniz?" oldu. Ankete katılanların yüzde 47,9'u bu soruya 'Erdoğan' cevabını verdi. 'Mansur Yavaş' diyenler yüzde 22,2'de kalırken Kılıçdaroğlu'nun oranı yüzde 15,2 oldu. Demirtaş'a destek yüzde 8,5'te kalırken Akşener'e oy vereceğini ifade edenler sadece yüzde 2,9 olarak kendine yer buldu. 'Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini söyleyenlerin oranı yalnızca yüzde 2,3 olarak gerçekleşti. 

'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye geçmeye hazırlanıyor! 'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye... Haberi Görüntüle

CHP YERİNDE SAYMAYA DEVAM ETTİ

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu

"Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna verilen cevaplarda ise partiler şöyle sıralandı:

1-AK PARTİ: Yüzde 36,6
2-CHP: Yüzde 24,4
3-HDP: Yüzde 11,1
4-İYİ PARTİ: Yüzde 11
5-MHP: Yüzde 10,4
6-YENİDEN REFAH: Yüzde 1,6
7-ZAFER PARTİSİ: Yüzde 1,4
8-DEVA PARTİSİ: Yüzde 1,3
9-SAADET PARTİSİ: Yüzde 0,8

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading