Yandex Metrica

Altılı İttifak dağılabilir! Kılıçdaroğlu'nun adaylık ısrarı masada kriz çıkaracak

Altılı İttifak dağılabilir! Kılıçdaroğlu'nun adaylık ısrarı masada kriz çıkaracak

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adaylık ısrarı Altılı İttifak Masası'nda bir kriz çıkarabilir. Aday profili için son toplantıda benimsenmiş 'milletin tamamını kucaklayan' maddesi Kılıçdaroğlu'na uymuyor.

Politika

23.01.2024, 19:11

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığına adaylık konusunda kararlı ancak Altılı İttifak'ta beraber olduğu diğer beş partinin lideri, Kılıçdaroğlu ismi konusunda net bir tavır sergilemiyor. 

Üçüncü toplantısını 24 Nisan akşamı Demokrat Parti Genel Merkezi'nde yapan Altılı İttifak üyeleri cumhurbaşkanı için bir profil ortaya koydu. Kılıçdaroğlu haricindeki liderler, cumhurbaşkanının UZLAŞMACI, ÖZGÜRLÜKÇÜ, DEMOKRATİK DEĞERLERİ İÇSELLEŞTİRMİŞ, MİLLETİN TAMAMINI KUCAKLAYAN, SİYASİ AHLAK İLKELERİNİ BENİMSEMİŞ VE LİYAKAT SAHİBİ olmasını istiyor. 

Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü Savaş'ın yeni bir rezilliği ortaya çıktı! Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü... Haberi Görüntüle

MASADA KRİZ YAKINDIR

Toplantıya ilişkin kulis bilgilerine göre 'milletin tamamını kucaklayan' maddesi Kılıçdaroğlu'na uymuyor ve ittifak içerisinde bir krizin habercisi. İddiaya göre sırf bu durum bile ittifakın dağılmasına yol açabilir. Çünkü Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş faktörlerine bir de Meral Akşener eklenmiş durumda. Daha önceki açıklamalarında "Ben başbakan olacağım" diyerek cumhurbaşkanı adaylığına kapıları kapatan Akşener, Kılıçdaroğlu'na karşı İYİ Parti ekibinin gönlünde yatan isim. 

Ekrem İmamoğlu ise son demeçlerinde cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söylemeye başladı. Bunda Mansur Yavaş isminin ön plana çıkmasının etkili olduğu belirtiliyor. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile aynı cephede görünerek Yavaş'a karşı güçlenmek istiyor. 

Son toplantıda ayrıca, cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı tarih konusunda karar alındığı iddia ediliyor. Buna göre Millet İttifakı seçim kararı verildikten bir hafta sonra aday ismini kamuoyuna duyuracak. Kılıçdaroğlu ismi üzerindeki anlaşmazlık derinleştiği takdirde Altılı İttifak'ta bir kriz yaşanması olasılığı hayli yüksek görülüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading