Yandex Metrica

Akşener'in hesabı tutmadı: Altılı Masa'da dengeler değişiyor

Akşener'in hesabı tutmadı: Altılı Masa'da dengeler değişiyor

Altılı Masa'da birçok isim Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıklamaya başladı. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın aday olması için açıkça propaganda yürüten Meral Akşener'in hesabı bozulurken Altılı Masa'da dengeler yeniden değişiyor.

Politika

05.03.2024, 11:13

Altılı Masa'da dengeler değişiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevde olduğunu açıklaması ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in hesabı boşa düştü.

Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı 2023 Genel Seçimleri iççin Altılı Masa'nın adayı olmaları için yönlendirmişti. YSK'ya yönelik hakaret ettiği gerekçesi ile İmamoğlu hakkında hapis cezası ve siyasi yasak getirilmesinin ardından Akşener kartlarını daha açık oynamış ve Altılı Masa'nın cummhubrşakanı adayı oarak İmamoğlu'nu görmek istediğini açıkça göstermişti. 

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

AKŞENER'DEN HASSASİYET TALEBİ

Saraçhane'de İmamoğlu'na destek için Kılıçdaroğlu'ndan habersiz düzenlenen mitingin ardından Kılıçdaroğu ve Akşener sulh için bir araya geldi. Görüşmede Akşener'in parti yönetiminden CHP ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili daha hassas davranmasını istediği öne sürüldü. 

İmamoğlu'nun Altılı Masa'nın adayı olacağına yönelik söylentilerin ardından Kılıçdaroğlu açıkça kendisinin aday olacağını belirtmeye başladı. Kılıçdaroğlu'nun hamlelerinin ardından İmamoğlu da geri çekilerek Kılıçdaroğlu'nu desteklediğine yönelik mesajlar gönderdi. Bu süreç devam ederken son günlerde İYİ Parti cephesindeki sessizlik dikkat çekiyor. 

MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı Haberi Görüntüle

SAADET PARTİSİ'NDEN BEKLENMEYEN ÇIKIŞ

Son olarak, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamolloğlu, geçtiğimiz günlerde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun aday olması ihtimali ile ilgili, “Erdoğan onları buldozer gibi ezip geçer” değerlendirmesinde bulundu. Karamollaoğlu, CHP kurmaylarının ifade ettiği gibi “Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın en az 3 puan üzerinde görünüyor." şeklinde konuştu. Dolayısıyla Karamollaoğlu da açıkça Kılıçdaroğlu'nun tarafında yer almayı seçti.

Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü Savaş'ın yeni bir rezilliği ortaya çıktı! Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü... Haberi Görüntüle

ALİ BABACAN DA SEÇİMİNİ YAPTI

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayının masadaki liderlerden biri olmasının işleri kolaylaştıracağını söyledi. 

ALtılı Masa'dan Deva Partisi ve Saadet Partisi liderleri İmamoğlu ile Yavaş'ın adaylığını sıcak karşılamadıklarını açıkça belli etti. Masadaki partiler Kılıçdaroğlu'na yönelik desteği Akşener'in hesabını bozdu. Son açıklamalar ile Altılı Masa'da dengeler yeniden değişirken hâlâ masanın cumhurbaşkanı adayı nete bir şekilde açıklanmış değil. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading