Yandex Metrica

No F-35 no problem! İngiliz medyasında dikkat çeken KAAN analizi: Türkiye'nin hava gücü için büyük bir adım

No F-35 no problem! İngiliz medyasında dikkat çeken KAAN analizi: Türkiye'nin hava gücü için büyük bir adım

Geçtiğimiz hafta ilk test uçuşunu gerçekleştirerek Ankara semalarını süsleyen KAAN, dünya gündeminin manşetlerini süslemeye devam ediyor. Son olarak İngiliz Savunma sitesi Forces, Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı kapsamında geliştirdiği 'KAAN' hakkında yayınladığı analizde Ankara'ya övgü dolu sözler kullandı.

Savunma

07.05.2024, 02:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde savunma sanayiisinde altın çağ dönemini başlatan Türkiye, dünya gündemini sarsmaya devam ediyor. Son olarak Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı hamlesi İngiliz medyasında gündem oldu. İngiltere'nin Savunma Bakanlığı bünyesine bağlı BFBS'ye bağlı Forces internet sitesi ise KAAN ile ilgili yaptığı haberinde "F-35 yoksa bile problem yok, Türkler 5. nesil savaş uçağını uçurdu" ifadelerine yer verdi.

ASELSAN'dan dünyada ilk: MARLIN SİDA'ya bakanlar denizaltı avcısı DÜFAS'ı gördü! ASELSAN'dan dünyada ilk: MARLIN SİDA'ya bakanlar denizaltı avcısı DÜFAS'ı gördü! Haberi Görüntüle

KAAN GÖK VATAN'A MÜJDEYİ KENDİSİ VERDİ

Türkiye'nin lider savunma sanayii firmalarından TUSAŞ tarafından yürütülen proje kapsamında geçtiğimiz Çarşamba günü ilk uçuşunu gerçekleştiren KAAN, 13 dakika havada kaldı. KAAN'ın başarısına ilişkin açıklama yapan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, KAAN’ın uçuşunda 13 dakika havada kaldığını, 8000 feet irtifada 230 knot hıza ulaştığını söyledi. 

353,8 milyon dolarlık sipariş: ASELSAN yeni sözleşmeye imza attı 353,8 milyon dolarlık sipariş: ASELSAN yeni sözleşmeye imza attı Haberi Görüntüle

"KAAN AYNI F-16 GİBİ"

Öte yandan KAAN hakkında yorum yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, KAAN'ı ABD savaş uçağı F-16'ya benzeterek, "KAAN aynı F-16 gibi. Türkiye, kendi beşinci nesil savaş uçağını üretme yolunda çok kritik bir eşiği daha geride bıraktı" dedi. 

Türk Cobra-II Rus bombalarına meydan okudu: Çasiv Yar'daki ölüm yolundan böyle geçtiler Türk Cobra-II Rus bombalarına meydan okudu: Çasiv Yar'daki ölüm yolundan... Haberi Görüntüle

"NO F-35 NO PROBLEM"

Geçtiğimiz hafta deneyimli test pilott Barbaros Demirbaş tarafından gökyüzüne çıkarılan KAAN, dünya gündemindeki yerini hala koruyor. Son olarak İngiltere'nin Savunma Bakanlığı bünyesine bağlı BFBS'ye bağlı Forces internet sitesi ise KAAN ile ilgili yaptığı haberinde "F-35 yoksa bile problem yok, Türkler 5. nesil savaş uçağını uçurdu" ifadesini kullandı.

Dünyaca ünlü Youtube kanalı KAAN ile KF-21'i karşılaştırdı: Bu savaş uçağı yok satacak Dünyaca ünlü Youtube kanalı KAAN ile KF-21'i karşılaştırdı: Bu savaş... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE İÇİN DEV ADIM"

Söz konusu haberin devamında ise Forces, "Görünüşte, 13 dakikalık küçük bir çaba gibi gözükebilir ancak bu adım Türkiye'nin hava gücü için büyük bir adım" dedi.

 

 

 

Habere Tepki Ver

12

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Savunma


Loading