Yandex Metrica

Milli Eğitim Bakanı açıkladı! Ders saatleri değişecek mi? Devamsızlık affı çıkacak mı?

Milli Eğitim Bakanı açıkladı! Ders saatleri değişecek mi? Devamsızlık affı çıkacak mı?

İstanbul'da eğitim editörleri ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatı kamuoyuna paylaşacaklarını buyurdu. Devamsızlıkta af konusuna değinen Bakan Tekin, deprem bölgesindeki eğitim öğretim faaliyetleri hakkında da önemli bilgiler verdi.

Gündem

14.05.2024, 07:41

Şubat ayında yeni müfredatı kamuoyuyla paylaşacaklarını bildiren Bakan Tekin, Türkiye genelinde devamsızlığın yüzde 35 oranında azaldığını söyleyen Bakan Yusuf Tekin, devamsızlıkta af konusunun kesinlikle gündemde olmayacağının altını çizdi.

Image

Dışişleri Bakanlığından açıklama: 'Bahreyn Deklarasyonu’nda yer alan Filistin’le ilgili kararları memnuniyetle karşılıyoruz' Dışişleri Bakanlığından açıklama: 'Bahreyn Deklarasyonu’nda yer alan Filistin’le ilgili kararları... Haberi Görüntüle

DERS SAATLERİ KISALACAK MI?

Şubat ayının 3. haftasında müfredat değişikliğini paylaşacaklarını duyuran Bakan Tekin, ''Kapsamlı bir müfredat değişikliği olacağı için sadece her kademenin başlangıç sınıfında yani okul öncesi, 1, 5 ve 9’uncu sınıflarda 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda başlayacak.

Yeni müfredatta ders saatleriyle ilgili bir değişiklik yok. Derslerin içeriği sadeleştirilecek. Çok sıkıştırılmış bir ders programı var. Daha nitelikli ve sade bir müfredat olacak.'' dedi.

Image

Edis konseri ücretsiz mi, nerede olacak 19 Mayıs? Edis konseri ücretsiz mi, nerede olacak 19 Mayıs? Haberi Görüntüle

ŞİŞİRME NOTLARIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Ortak sınavlarla okullar arasındaki farkların görülebileeğini vurgulayan Bakan Tekin, ''Sadece ölçme ve değerlendirme açısından değil, okullardaki öğrencilerin kazanımlarını da belirleyecek ve takip edebileceğiz. Ortak sınavlarla şişirilmiş notların önüne geçeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

GPT-4o nasıl kullanılır? ChatGPT-GPT-4o ne zaman kullanıma açılacak? GPT-4o nasıl kullanılır? ChatGPT-GPT-4o ne zaman kullanıma açılacak? Haberi Görüntüle

DEVAMSIZLIK AFFI ÇIKACAK MI?

Devamsızlık konusunda hasas olduklarını dile getiren Bakan Tekin, '' Devamsızlık konusunda çok ısrarcıyız. Af kesinlikle gündemde olmayacak. Devamsızlık ve başarısızlık nedeniyle sınıf tekrarı riski taşıyan öğrencilere yönelik çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla ‘önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu’ kuruldu.

Bu komisyon, devamsızlık yapan ve sınıf tekrarı riski bulunan öğrenci velisini, devamsızlığın 5’inci gününde okula davet ediyor. Komisyon, devamsızlık nedenlerini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaları veli ile işbirliği içinde yapıyor.'' dedi.

Image

Alacaklı özel halk otobüsü sahipleri İBB'nin kapısına dayandı: Birikmiş borç 4,5 milyar lira Alacaklı özel halk otobüsü sahipleri İBB'nin kapısına dayandı: Birikmiş borç... Haberi Görüntüle

DEPREM BÖLGESİNE 22 BİN DERSLİK

Deprem bölgesinden giden öğrencilerib büyük bölümünün geri döndüğünü dile getiren Bakan Tekin, ''Depremden önce 11 ilin tamamında 119 bin 200 derslik bulunuyordu. Bu dersliklerden 12 bin 119’u depremden sonra kullanılamaz hale geldi.

12 bin 119 dersliğin yaklaşık iki katının inşa edilmesini içeren bir planlama yaptık. Bu kapsamda 11 ilde, yaklaşık proje bedeli 62 milyar 6 milyon TL olan toplam 22 bin 39 yeni derslik hedefliyoruz.'' şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Loading