Yandex Metrica

Bergen kimdir, nereli, öldü mü? Bergen'in hayatı film mi oluyor?

Bergen kimdir, nereli, öldü mü? Bergen'in hayatı film mi oluyor?

"Acıların Kadını" olarak bilinen ünlü arabesk sanatçısı Bergen'in hayatı film oldu. Peki, Bergen kimdir, nereli? Bergen kaç yaşında öldü? Ünlü ismin acı dolu hayatını sizler için derledik...

Magazin

05.03.2024, 14:47

Herkesin "Acıların Kadını" olarak bildiği, kendi şarkısının ünvanını taşıyan Bergen aslında kimdir? Yakın zamanda sinema filmi olarak hayatını göreceğimiz Bergen 30 yıllık ömrüne neler sığdırdı? Arabesk Fantazi müzik tarzı denince akla ilk gelen isimlerden biri olan Bergen'in hayatını sizler için araştırdık...

Asıl adı Belgin Sarılmışer olan Bergen, 15 Temmuz 1959 tarihinde Mersin'de doğdu. Annesiyle babası boşandıktan sonra, annesi Sebahat Çakır ile beraber 1996 yılında Ankara'ya yerleşti. Yenimahalle Yunus Emre İlkokulu'nda okuyan Bergen Ankara Devlet Konservatuarı Piyano bölümüne girdi fakat maddi yetersizlikler okulunu tamamlamasına engel oldu. Okuldan ayrıldıktan sonra yaşını büyüterek bir süre PTT'de görev yaptı.


BERGEN'İN SAHNE HAYATI NASIL BAŞLADI?

Bergen 1979 yılında arkadaşlarıyla eğlenmek üzere gittiği Feyman Gece Kulübü'nde sahneye çıktı. Daha sonra orada çalışması için aldığı teklifi kabul etti. Feyman Gece Kulübü'nde Grup Lokomotif orkestrası ile çıkmaya başlayan Bergen müzik hayatına Türk Sanat Müziği, Türk Hafif Müziği ve dönemin modası olan arajmanlardan oluşan repertuarlarla sahne alarak işte böyle başladı.

Bir Kadın Bir Erkek'in Zeynep'i şimdi Bahar'la büyülüyor: Demet Evgar'ın inanılmaz dönüşümü Bir Kadın Bir Erkek'in Zeynep'i şimdi Bahar'la büyülüyor: Demet Evgar'ın... Haberi Görüntüle

BERGEN NELER YAŞADI?

Bergen, Ankara'dan sonra iş için gittiği Adana'da Halis Serbest'le tanıştı ve bir yıl sonra evlendi. Eşinin şiddeti başlamış, bitmiyordu. 1982 yılında ilk longplayı olan "Şikâyetim Var"ı Atlas Plak'tan çıkardı. Sanat ve şarkı dünyasındaki merdivenleri tırmanmaya devam ederken kocasının şiddetine dayanamayan Bergen, birçok kez Halis'ten kaçtı. Aynı yıl Ekim ayında Bergen'in İzmir'de çalıştığı dönemde kocasının azmettirmesiyle yüzüne kezzap atıldı. Acıların kadını bu saldırıda tek gözünü kaybetti ve vücudunun büyük bir kısmı yandı. Tedavisinin ardından Kibariye'yi meşhur eden "Kimbilir?" şarkısının bestecisi Cengiz Özşeker Bergen'i ikna edip yeniden sahneye çıkmasını sağladı.

Sanatçı, 1985 yılına kadar Özşeker'in sahibi olduğu İzmir Pırlanta Pavyon'da sahne almaya devam etti. Patronuyla birlikte bir demo kaset hazırlayan Bergen, ''Kardeşiz Kader'' isimli şarkıyı Yaşar Kekeva'ya gönderdi. Kekeva, Bergen'i çok beğendi ve İstanbul'a davet etti. Daha sonra ünlü sanatçı, İstanbul müzik piyasasındaki ilk profesyonel longplay olan ''İnsan Severse''yi çıkardı. Ardından 1986 yılının sonlarına doğru ''Acıların Kadını'' ile tanınmaya başladı.

Albümün çok beğenilmesiyle plak şirketi Bergen'e 1987 yılında "1986 yılı Albümü En Çok Satan Arabesk Kadın Sanatçı" unvanıyla Altın Plak ve Altın Kaset ödüllerini verdi. Bergen aynı yıl içinde ''Acıların Kadını'' filminde kamera karşısına geçti. Bu süreçte bütün ülkede büyük bir hayran kitlesi edinen sanatçı konsere için gittiği Adana'da bıçaklı saldırıya uğradı, saldırıdan son anda kurtuldu.

Sanatçı bir dönem sahneyi bıraktıktan sonra  Selami Şahin, Özer Şenay ve Cengiz Tekin'in yönetmenlik yaptığı "Onu da Yak Tanrım", "Sevgimin Bedeli" ve "İstemiyorum" albümlerine imza attı. 1989 Yılında eşinden resmen boşanan Bergen, bundan iki ay sonra Haziran 1989'da sahneye döndü. Sahnelere dönerken çıkardığı "Yıllar Affetmez" albümü yoğun bir ilgiyle karşılandı ve sanatçı turnelere başladı. Bergen turne sürecindeyken 14 Ağustos 1989'u 15 Ağustos'a bağlayan gece Adana Pozantı'da boşandığı erkek tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Memleketi Mersin'e defnedildi.

"Sıfır beden herkese uymaz" demişti! Eski manken verdiği pozlarla Maldivleri... Haberi Görüntüle

BERGEN'İN ALBÜMLERİ VE ŞARKILARI

  • Şikayetim Var
  • Kardeşiz Kader
  • İnsan Severse
  • Acıların Kadını
  • Onu da Yak Tanrım
  • Sevgimin Bedeli
  • İstemiyorum
  • Yıllar Affetmez
  • Giden Gençliğim
  • Garibin Çilesi Mezarda Biter
  • Son Ağlayışım

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading