Yandex Metrica

Üsküp'te TRT Balkan'ın tanıtımı gerçekleştirildi! 'Balkan medyasına öncülük edecek'

Üsküp'te TRT Balkan'ın tanıtımı gerçekleştirildi! 'Balkan medyasına öncülük edecek'

16 Haziran tarihinde yayın hayatına başlayan TRT Balkan Dijital Platformu'nun Üsküp'te tanıtımı gerçekleştirildi. Programda konuşan TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, "TRT Balkan, ülkelerimiz arasındaki güçlü siyasi, ticari, eğitim ve kültürel ilişkilerimize enformasyon köprüsü kurarak katkı sağlayacak" dedi.

Kültür / Sanat

06.04.2024, 19:28

Küresel yayıncılık alanında büyük adımlar atan TRT, geçtiğimiz günlerde TRT Balkan Dijital Haber Platformu'nun yayın hayatına başladığını duyurmuştu. Balkan halkını ve bölgeyi ilgilendiren konuları küresel ölçekte ele almayı planlayan dijital haber platformu, Türkiye'nin ardından Balkanlarda da tanıtıldı. 

TÜRKİYE'DEN SONRA ÜSKÜP TANITIMI YAPILDI

Platformun tanıtımı Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te gerçekleştirildi. Eski Üsküp Çarşısı'nda bulunan Kurşunlu Han'da düzenlenen tanıtım programına  Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT Genel Müdür Yardımcıları Ömer Faruk Tanrıverdi, Muhammed Ziyad Varol, Fethi Fahri Kaya, Mustafa Malkoç katıldı.

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, programda önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Balkanlar'da yaptığı çalışmalarla bölge halkının refah ve huzurunu öncelediklerini vurgulayan Sobacı, TRT'nin, Balkanlar'daki etnik mozaiğin ve kültürel zenginliğin bir parçası olan soydaşlar için anavatandan bir ses, bir nefes olduğunu belirtti.

"BÖLGEDE HABERCİLİK ALANINA YENİ BİR SOLUK GELECEK"

TRT Haber, TRT Türk ve TRT Avaz gibi kanallar aracılığıyla Balkanlar'a özgü sinema filmi, gezi proframı ve belgesel gibi içeriklerle Balkanlar'ın dünyaya anlatılmasına katkı yaptıklarına dikkat çeken Sobacı, sözlerine şöyle devam etti:

"TRT Balkan ile aramızdaki bağların daha da güçleneceğine ve bölgede habercilik alanına yeni bir soluk geleceğine inanıyorum. TRT Balkan, Balkan dillerindeki yayınlarıyla içerden bir ses olmanın yanı sıra, bölgenin hem Türkiye’ye hem de dünyaya açılan yeni yüzü olacaktır. Platformumuz, aynı zamanda kalbinin bir parçasını buralarda bırakarak Anadolu’ya göç eden ve Balkanlar'ı ilgiyle izleyen yüzbinlerce Rumeli göçmeni tarafından da takip edilecek."

"ENFORMASYON KÖPRÜSÜ KURACAK"

Sobacı, TRT Balkan'ın Makedonca, Arnavutça, Boşnakça, Sırpça ve Hırvatça yayın yapacağını belirtti. Sobacı, "TRT Balkan, inanıyorum ki özel haberleri ve özgün içerikleriyle TRT'nin bilgi, birikim ve tecrübesini yansıtacak ve Balkan medyasına dijital yayıncılıkta öncülük edecek. TRT Balkan, ülkelerimiz arasındaki güçlü siyasi, ticari, eğitim ve kültürel ilişkilerimize enformasyon köprüsü kurarak katkı sağlayacaktır. Günümüzde medyanın önünde duran en büyük sorun olan dezenformasyonla mücadeleye destek verecek, hakikatin peşinde koşan ve doğruyu hızlı bir şekilde verme gayretinde olan TRT haberciliğinin bölgedeki temsilcisi olacaktır" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading