Yandex Metrica

Fransız hayranlığı 50 bin lira kaybettirdi! Kenan İmirzalıoğlu'nun konuşması gündem oldu

Fransız hayranlığı 50 bin lira kaybettirdi! Kenan İmirzalıoğlu'nun konuşması gündem oldu

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan Erkan Karadeniz'in Fransız hayranlığı ona pahalıya patladı. Sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nun ders niteliğindeki cevabı ise sosyal medyada gündem oldu.

Kültür / Sanat

07.04.2024, 05:05

ATV'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmanın son bölümü ilginç anlara sahne oldu. Erkan Karadeniz isimli yarışmacıya "Fransa'da giyotinle idam edilen son kişi hangi yıl idam edilmiştir?" sorusu soruldu. Paris'in yüzyıllar önce devrim yaptığına ve insan hakları bildirgesi yayınladığına dikkat çeken yarışmacı Karadeniz, bu nedenle giyotinle idam vahşetinin günümüze yakın bir tarihte olamayacağını savundu. 

50 bin TL ödüllü soru için Erkan Karadeniz, cevap olarak 1800'lü yılları seçmeyi tercih etti. Çift jokerli cevap hakkını kullandığı halde doğru cevabı bulamayan Karadeniz, gerçek tarihin 1977 olduğunu öğrenince büyük şok yaşadı. "Değiş çift cevap jokerim, 3 cevap seçeneğim bile olsa 1977 demezdim" diyen Karadeniz'e sunucu Kenan İmirzalıoğlu ders niteliğinde sözler söyledi. 



Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında daha önce sorulmuş bir soruyu hatırlatan İmirzalıoğlu, şunları kaydetti: "Daha önce, '1956 yılında Afrika'dan getirilen siyahinin, kafes içinde halk önünde sergilendiği ülke hangisidir?' şeklinde bir sorumuz olmuştu. Bu soruda doğru cevap Belçika idi. O yarışmayı takip etmiş olsaydın, Belçika'nın Fransa'ya yakın olmasından dolayı bu soruya 1977 diyebilirdin."

Fransa hayranlığı kendisine pahalıya patlayan Erkan Karadeniz, yarışmadan 30 bin TL'lik ödülle ayrılmak durumunda kaldı.

İlk kez 1792 yılında Jacques Nicholas Pelletier adlı bir hırsızın idamında kullanılan giyotin, sonraki yıllarda Paris'in en çok başvurduğu insan öldürme yöntemlerinden biri oldu. 

Her fırsatta insan hakları kavramını gündeme getirip başka ülkelere ders vermeye kalkan Fransa'da giyotinle idam yöntemi 1977 yılına kadar kullanılıyordu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading