Yandex Metrica

Biz gökkuşağı diyelim siz LGBT anlayın: Independent'ten bir tuhaf haber

Biz gökkuşağı diyelim siz LGBT anlayın: Independent'ten bir tuhaf haber

Türkiye'de yabancı sermayeli medyanın tuhaf haberlerine bir yenisi daha eklendi. 'Gökkuşağı' görülme sıklığı 78 yıl içerisinde yüzde 5 artacakmış!

Kültür / Sanat

21.03.2024, 21:28

Türkiye'de yabancı sermayeli basının LGBT göndermelerine bir yenisi daha eklendi. Gazeteci Nevzat Çiçek'in yönettiği Independent Türkçe, 2100 yılına kadar sadece yüzde 5 artacağı iddia edilen gökkuşağı konusunda bir derleme haber yaptı. 

Gökkuşağı görülme sıklığının arttığını ileri süren ve bunu da iklim değişikliğine bağlayan Independent'in haberi, bu renkli atmosfer olayını sembolleştirmiş LGBT sapkınlarının dolaylı mesajı olarak yorumlandı. Zira 78 yılda yüzde 5 oranında artacağı ileri sürülen bir doğa olayı normal şartlarda haber değeri taşımıyor. 

Suud sermayeli sitede yayınlanan haberin dayanak bilimsel dayanak noktası, Global Environment Change adlı bir dergiye dayanıyor. İddiaya göre araştırmacılar fotoğraf paylaşım sitesi Flickr'daki gökkuşağı resimlerini inceledi ve bu resimlerden, 'dünya ısındıkça gökkuşağının daha sık görüleceği' sonucuna vardı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading