Yandex Metrica

'Bir Düş Gördüm' filmine İspanya'dan ödül

'Bir Düş Gördüm' filmine İspanya'dan ödül

Murat Çeri'nin ilk uzun metrajlı filmi "Bir Düş Gördüm", İspanya'da 12. Picknik Uluslararası Film Festivali'nden ödülle döndü.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 17:54

Murat Çeri'nin çocukluk anılarından ilham alarak hayata geçirdiği TRT ortak yapımı "Bir Düş Gördüm" filmi, "12. Picknic (Santander) Uluslararası Film Festivali"nde, "En İyi Film" ödülüne layık görüldü. 28 farklı ülkede Türkiye'yi temsil eden yapım, daha önce Hindistan, Rusya, Tayland, Nepal, Finlandiya ve ABD'de farklı kategorilerde 12 ödül kazandı. 

Bir Düş Gördüm'ün oyuncu kadrosunda Recep Çavdar, Harun Reha Pakoğlu, Nevzat Yılmaz, Ferda İşil, Fatih Dokgöz, İsmail Hakkı, Mustafa Halezeroğlu, Fatih Dokgöz, İsmail Kavrakoğlu, Yakup Baybarz, Emin Yalçın, Aydın Çelik ve Yusuf Can yer alıyor.

Bir Düş Gördüm filminin özeti şöyle: "Tarık 8-10 yaşlarında şehirli bir çocuktur. Babası bir araba kazasında ölür. Annesi aynı kazadan dolayı hastanede komadadır. Kendisi ise hafıza kaybı geçirir. Kimsesi olmadığı için köye dedesiyle ninesinin yanına gönderilir. Tarık hiçbir şey hatırlamasa da sürekli geçmişiyle ilgili simgesel rüyalar görür. Bir gün evlerinin yakınında arabanın çarptığı bir eşek ölü bulunur. Bu eşeğin yeni doğmuş bir de sıpası vardır. Tarık bu sıpayla kendi durumu arasında bir bağ kurar ve onu yaşatmayı kendine vazife bilir."

Filmin görüntü yönetmenliğini Durmuş Sorkut, kostüm tasarımını Ebru Tunçoktay, sanat yönetmenliğini ise Zeki Yalgın üstlendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading