Yandex Metrica

Kremlin'den açıklama: İstanbul'daki anlaşma Rusya-Ukrayna ilişkilerinin başlangıcı olabilir

Kremlin'den açıklama: İstanbul'daki anlaşma Rusya-Ukrayna ilişkilerinin başlangıcı olabilir

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İstanbul'da 2022 yılının Mart ayında hazırlanan anlaşmanın, Rusya ve Ukrayna arasında müzakerelerin başlatılmasına temel teşkil edebileceğini ifade etti.

Dünya

27.04.2024, 09:23

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle 2022 yılında başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken Kremlin'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelere ilişkin Peskov, bunun ancak diyalog aracılığıyla mümkün olduğunu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in müzakerelere hazır olduğunu defalarca dile getirdiğini ifade etti.

Rus ve Ukrayna heyetleri arasında 2022 yılının Mart ayında başlayan İstanbul'da yapılan müzakerelerde anlaşma hazırlandığını anımsatan Peskov, şu ifadelere yer verdi.

Rehineleri kurtarmak yerine yapay zaferi seçti: Eski başbakandan Bibi'ye sert sözler: İşgal istemiyoruz Rehineleri kurtarmak yerine yapay zaferi seçti: Eski başbakandan Bibi'ye sert... Haberi Görüntüle

''İSTANBUL'DAKİ ANLAŞMA RUSYA-UKRAYNA İLİŞKİLERİNİN BAŞLANGICI OLABİLİR''

"O zamandan bu yana geçen iki yılda pek çok şey değişti. Anayasamıza iki yeni bölge dahil edildi (Zaporijya ve Herson). Bu, iki yıl önce yoktu. Bu nedenle vazgeçilemez bazı yeni gerçekler var. Aynı zamanda bu (İstanbul'daki anlaşma), müzakerelerin başlatılmasına temel teşkil edebilir."

İsrail'den Hamas'ın ateşkes kararına ilişkin ilk açıklama: 'Hamas’ın yanıtını inceleyeceğiz' İsrail'den Hamas'ın ateşkes kararına ilişkin ilk açıklama: 'Hamas’ın yanıtını inceleyeceğiz' Haberi Görüntüle

''SONUÇ ODAKLI SAYILMAZ''

Öte yandan Ukrayna'nın müzakerelere hazır olmadığını belirten Peskov, İsviçre'nin ev sahipliğinde 15-16 Haziran'da yapılacak, Ukrayna ile ilgili barış konferansını değerlendirdi.

Peskov, "Çözüm bulma amacıyla Rusyasız forum düzenleme girişimleri, pek rasyonel ve sonuç odaklı sayılamaz." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading