Yandex Metrica

Sitede Ara

Kredi kartı limitleri düşecek mi? Mehmet Şimşek'ten yeni düzenleme sinyali geldi: Kart limiti gerçekçi olmalı

Milyonlarca kredi kartı kullancısını yakından ilgilendiren haber Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'den geldi. "Kredi kartları bir düzenleme yapılacak mı?" sorusuna cevap veren Bakan Şimşek, "Yaptığımız, sonuçlandırdığımız bir çalışma yok. Önümüzdeki dönemde hiçbir sürpriz yapmadan, piyasaları bozmadan bu konuları çalışacağız" ifadelerini kullandı. Kredi kartı limitleri için ipin ucunu esnek bırakan Şimşek,  kredi kartı limitleri ile ilgili çalışacaklarını belirtti.

Ekonomi

28.04.2024, 14:52

Kredi kartı limitlerine ilişkin son gelişmeleri vatandaşlar yakından takip ediyor. Peki kredi kartı limitleri düşecek mi? Kredi kartı limitlerinde yeni düzenleme olacak mı? Kullanıcıların en çok merak ettiği sorulardan biri ise kredi kartı faizlerinde bir değişiklik olup, olmayacağı..

Asgari ücretliye dumanı üstünde müjde: İlk rakam sızdırıldı Asgari ücretliye dumanı üstünde müjde: İlk rakam sızdırıldı Haberi Görüntüle

KREDİ KARTI LİMİTLERİ DEĞİŞECEK Mİ?

Kredi kartı limitlerine ilişkin son gelişmeleri değerlendiren  Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, "Kredi kartı limitleri ve kredi kartı taksit sınırlamasına ilişkin kamuoyunda bir beklenti mevcut, düzenlemenin ne yönde yapılacağı netleşmemiş olmakla birlikte devletimiz piyasaya çok fazla müdahale etmeden, enflasyonist ortamın etkilerini bertaraf etmek için bazı düzenlemeler yapacak." ifadelerini kullandı.

Kripto paraya yatırım yapanlara ciddi yaptırımlar gelebilir! Yatırımcılar dikkatli olmalı: Yeni yasa Meclis'te! Kripto paraya yatırım yapanlara ciddi yaptırımlar gelebilir! Yatırımcılar dikkatli olmalı:... Haberi Görüntüle

KREDİ KARTI SARMALI

Sözlerine devam eden Bayram, "Kredi limitlerine ilişkin de bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bazı vatandaşlarımız bir kredi kartından çekip diğer kredi kartına yatırmak suretiyle, harcamalarının çoğunu kredi kartları üzerinden yaparak yaşamlarını devam ettiriyorlar. Bazı bankalar tarafından yüksek limit tahsil ediliyor." dedi.

"Burada risk sadece bankanın değil kişiler için de geçerli" diyerek sözlerine devam eden Bayram, "Geliri düşükse ve gelirinin çok üzerinde kredi kartı limiti düzenlendiyse ve borcu varsa bu sarmala dönüşüyor. Vatandaşlar kredi kartı borçlarından dolayı sıkıntıya giriyor." şeklinde konuştu.

2024 çay alım fiyatı açıklandı: İşte üreticinin kilogram başına eline geçecek miktar 2024 çay alım fiyatı açıklandı: İşte üreticinin kilogram başına eline... Haberi Görüntüle

KREDİ KARTINA DÜZENLEME OLACAK MI?

Açıklamalarına devam eden Bayram, "Kredi kartı limitlerine bir düzenleme yapılacak mı? Böyle bir düzenleme gereklidir. Bütün bankalardaki limitleri gözden geçirerek kişinin sahip olduğu mal varlığı gözden geçirilerek, kişinin halihazırdaki borçları gözden geçirilerek kredi kartı limitlerinin azaltılmasından ziyade bundan sonra artırılmaması yönünde çalışma yapılabilir." şeklinde konuştu.

Bakanlık 'hayırlı ve bereketli olsun' ifadeleriyle duyurdu: Ödemeler hesaplara aktarılıyor Bakanlık 'hayırlı ve bereketli olsun' ifadeleriyle duyurdu: Ödemeler hesaplara aktarılıyor Haberi Görüntüle

KREDİ KARTINA TAKSİT SINIRLAMASI

Sözlerine devam eden ünlü ekonomist, "Yüksek gelir grubundaki kişilerin kredi kartı harcaması yapmasını engelleyecek şekilde düzenleme yapılabilir" dedi. Bayram ayrıca, "Lüks tüketim mallarına ilişkin taksit sınırlaması getirilebilir. İmkanı olan tek seferde almalı, taksit olmamalı." şeklinde konuştu.

Ekonomist Özgür Demirtaş 'Deliriyorum' diyerek duyurdu: Kriz varsa neden AVM'ler dolu? Ekonomist Özgür Demirtaş 'Deliriyorum' diyerek duyurdu: Kriz varsa neden AVM'ler... Haberi Görüntüle

MEHMET ŞİMŞEK'TEN KREDİ KARTI AÇIKLAMASI

Kredi kartı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Mehmet Şimşek ise, "Merkez Bankası’nın çalışmaları var. Bankaların kurallara uyması gerekiyor. Limit belirlerken gerçekçi olunması büyük önem arz ediyor. " dedi.

"Limitlerin bütünlük arz etmesi ve farklılık göstermemesi de önemli." diyerek sözlerine devam eden Şimşek, "Önümüzdeki dönemde piyasayı bozmadan oturup çalışacağız ve uluslararası normlar ne istiyorsa onu uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading