Yandex Metrica

Sitede Ara

Yaşar Hacısalihoğlu kimdir? Yaşar Hacısalihoğlu kaç yaşında, nereli ve hangi gazetede yazıyor?

Yaşar Hacısalihoğlu kimdir? Yaşar Hacısalihoğlu kaç yaşında, nereli ve hangi gazetede yazıyor?

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi gazetede yazıyor? İşte Yaşar Hacısalihoğlu’nun hayatı ve biyografisi.

Kimdir

26.04.2024, 10:45

2016 yılının Ağustos ayından itibaren >Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörlüğü görevine devam etmekte olan ve aynı zamanda Akşam Gazetesinde köşe yazarlığı yapan Yaşar Hacısalihoğlu’nun hayatına ve mesleki kariyerine dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Yaşar Hacısalihoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?  

İşte Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Yaşar Hacısalihoğlu’nun hayatına dair merak edilen tüm detaylar... 

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

YAŞAR HACISALİHOĞLU KİMDİR? 

5 Nisan 1964 tarihinde Trabzon’da dünyaya gelen tam adıyla İlhan Yaşar Hacısalihoğlu, lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tamamlayarak 1985 yılında mezun oluştur. Ardından 1988 yılında lisansüstü eğitimine İstanbul Üniversitesi’nin Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü’nde devam eden Hacısalihoğlu, Mimar Sinan Üniversitesi’nin Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde ise 1999 yılında yüksek lisans çalışmalarını tamamlamıştır.  

Daha sonra 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora unvanını alan Yaşar Hacısalihoğlu, ertesi yıl Yardımcı Doçent ve 2002 yılında ise Doçentlik unvanını almıştır.  

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

YAŞAR HACISALİHOĞLU’NUN AKADEMİK KARİYERİ 

Akademik çalışma hayatında İstanbul Üniversitesi'nde “Türkiye'nin Siyasal Coğrafyası: Sorunlar-İlişkiler”, “Uluslararası Siyasal Ortam ve Türkiye” konuları üzerine lisans derecesinde dersler veren Hacısalihoğlu, yüksek lisans ve doktora derecesinde ise “Jeopolitik ve Jeostratejik Analizler” ve “Küreselleşme’nin mekansal etkileri ve Türkiye” konuları üzerine dersler vermiştir. 

2008 yılında ise İstanbul Beykent Üniversitesi’nde Profesör unvanıyla görev yapan Yaşar Hacısalihoğlu, ertesi yıl Amerika'ya giderek Teksas Şehir Üniversite'nde bir süre görev yaptıktan sonra Türkiye'ye geri dönmüştür.  

Yaşar_Hacısalihoğlu_kimdir

Ayrıca askeri düzeyde eğitim veren Yüksekokullarda da çeşitli dersler veren Hacısalihoğlu, Harp Akademileri Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nde “Bölgesel Bazda Devletler Analizi ve Jeopolitik ve Jeostrateji”, Harp Akademileri Komutanlığı, Silahlı Kuvvetler Akademisi’nde ise “Jeopolitik ve Jeostrateji ve Bölge ülkeleri: Türkiye ilişkileri” ve Kuvvet Akademileri’nde de “XXI. Yüzyıl Güç Merkezleri ve Stratejileri - Strateji” konuları üzerine dersler vermiştir. 

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

YAŞAR HACISALİHOĞLU HANGİ GAZETEDE YAZIYOR? 

25 Ağustos 2016 tarihinde yayımlanan kararnameyle Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin Rektörlüğü görevine atanan ve halen görevine devam etmekte olan Yaşar Hacısalihoğlu, aynı zamanda Akşam Gazetesi’nde köşe yazarlığı da yapmaktadır. 

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

YAŞAR HACISALİHOĞLU’NUN BAŞLICA ESERLERİ 

Küreselleşme, Mekansal Etkileri ve İstanbul (2000) 

Türkiye'nin Kentsel gelişme süreci ve 1999 Marmara depremi (2001) 

Yeni Dünya Düzeni Arayışı ve Türkiye (2002)

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

1

0

0

0


Loading